16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΉχησε σε Επτάνησα και Πάτρα το πρώτο μήνυμα για τη GENESIS

Ήχησε σε Επτάνησα και Πάτρα το πρώτο μήνυμα για τη GENESIS

Ημερομηνία:

προ των πυλών η κακοκαιρία GENESIS

Ο καιρός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας άλλαξε ήδη αισθητά  και σύμφωνα με τα μετεωρολογικά μοντέλα αλλά και την ανάλυση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πλημμύρες.

Η Πολιτική προστασία έστειλε ήδη από το 112 το πρώτο μήνυμα – προειδοποίησης προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, απευθύνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά «κόκκινου συναγερμού».

 

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

“Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου. Σφοδρές πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δυτικής Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.
Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών”, ανέφερε ο Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά την χθεσινή έκτακτη ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Παπαχρήστου στον ΣΚΑΙ:«Η πρώτη μας προτεραιότητας είναι να αλλάξουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»...

Τελευταία Άρθρα

spot_img