14.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΤουρκική προβοκάτσια με στόχο την αποσταθεροποίηση, η δήθεν δολοφονία μετανάστη από Έλληνες...

Τουρκική προβοκάτσια με στόχο την αποσταθεροποίηση, η δήθεν δολοφονία μετανάστη από Έλληνες αστυνομικούς στον Έβρο.

Ημερομηνία:

Η Τουρκία επιχειρεί να επαναλάβει τον υβριδικό πόλεμο του 2020 στον Έβρο.

Του Βάιου Σύρρου

Βρόμικες πρακτικές προπαγάνδας, όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών στον Έβρο το 2020, άρχισε να εφαρμόζει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία. Η υπόθεση της δολοφονίας ενός Αφγανού, ο οποίος δήθεν δέχθηκε πυρά από Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα, στη περιοχή των Λαβάρων κοντά στην Ανδριανούπολη, αποτελεί υπόθεση καρμπόν με την καταγγελία της δολοφονίας ενός άλλου παράνομου μετανάστη, που σύμφωνα τότε με την Τουρκική πλευρά, είχε χάσει τη ζωή του την Καθαρά Δευτέρα του 2020, κατά διαβολική σύμπτωση και πάλι στην ίδια ακριβώς περιοχή της Ανδριανούπολης. Ήταν η κλιμάκωση του υβριδικού πολέμου που είχε εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν με επίκεντρο τις Καστανιές. Στόχος και τώρα, όπως και τότε, είναι φαινομενικά η προσπάθεια πρόκλησης κύματος καταδίκης κατά της Ελλάδας, από χώρες της Ευρώπης με όχημα διάφορες ΜΚΟ με ιδιαίτερα ύποπτο ρόλο.

Η Τουρκία στοχεύει στη αποσταθεροποίηση

Αυτή η βρόμικη τουρκική προπαγάνδα  στην πραγματικότητα ωστόσο, αποσκοπεί στο να προκαλέσει εσωτερική αναστάτωση και ένταση μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση ειδικών αναλυτών σε θέματα εθνικής ασφάλειας, οι οποίοι βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι το επόμενο βήμα της Τουρκίας,  θα είναι η προσπάθεια χειραγώγησης ακραίων ισλαμικών στοιχείων που ζουν στη χώρα μας. Αυτή ωστόσο η απόπειρα πρόκλησης εσωτερικής έντασης με στόχο την αποσταθεροποίηση, σύμφωνα με πληροφορίες του APn, είναι ήδη σε πλήρη γνώση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων αλλά και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τα αντανακλαστικά των Ελληνικών διωκτικών Αρχών είναι σε πλήρη εγρήγορση ενώ άμεση είναι και η αντίδραση και απάντηση της πολιτικής ηγεσίας σε κάθε τουρκική απόπειρα.     

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου

Με ανάρτησή του στα social media, o Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απάντησε αμέσως στο δημοσίευμα της Τουρκικής ιστοσελίδας περί επεισοδίου στον Έβρο: «Η Τουρκία έχει βεβαρυμμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο ».

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img