23.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΕκλογές για 18 Σεπτέμβρη, με το βλέμμα στην Τουρκία,  ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Εκλογές για 18 Σεπτέμβρη, με το βλέμμα στην Τουρκία,  ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ημερομηνία:

Όλα δείχνουν εκλογές στις 18 Σεπτέμβρη

Του Βάιου Σύρρου

Για στήσιμο εκλογικής κάλπης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσανατολίζεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις για αυτή την σύντομη πλέον ημερομηνία, προετοιμάζεται πυρετωδώς ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αυξάνονται και οι υπαινιγμοί από κυβερνητικά χείλη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.  Κρίσιμη παράμετρος θα είναι σε κάθε περίπτωση η στάση της Τουρκίας, που δείχνει να κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση, με τον Ερντογάν να αναζητά σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης σε μια μικρής κλίμακας – έτσι θέλει να ελπίζει –  στρατιωτική σύγκρουση, που δύσκολα ωστόσο θα μπορέσει να ελέγξει, γιατί απλούστατα η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία, Ούτε Λιβύη.  

Κυβερνητικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σεπτέμβριος, είναι ο ιδανικότερος μήνας για εκλογές, καθώς και ο Τουρισμός πάει εξαιρετικά καλά, γεγονός που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και στα πορτοφόλια μας, αλλά και από την άλλη, ο χειμώνας λόγω της ενεργειακής αστάθειας και της αύξησης των τιμών, σίγουρα δεν θα αποτελέσει πολιτικό ατού για την κυβέρνηση.

Υπάρχει ωστόσο ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος που επιβάλει αυτή την ημερομηνία. Είναι η ένταση με την Τουρκία και το πλεονέκτημα που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο χειρισμό εθνικών θεμάτων με αποφασιστικότητα. Ο υβριδικός πόλεμος του 2020 δεν είναι μια μακρινή ανάμνηση για τον Έλληνα πολίτη, ούτε η κλιμάκωση στο Αιγαίο με την …¨επακούμβηση¨ στην τουρκική ναυαρχίδα. Σε τέτοιες ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί αναλυτές, η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ακόμη και συνεργασίας, με έναν πρωθυπουργό ωστόσο που έχει αποδείξει ότι κρατάει γερά το τιμόνι της χώρας.  

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αναφορές για ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες λόγω …πολιτικού κλίματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε (ΕΡΤ) την ανάγκη σταθερότητας προκειμένου το 2023 η Ελλάδα να καταφέρει να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα που χρειάζεται, τονίζοντας ωστόσο ότι, θα κάνει κακό στη χώρα η παρατεταμένη καλλιέργεια κλίματος πόλωσης και τοξικότητας από την αντιπολίτευση. Κι αυτό βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό, παύει να ισχύει μόνο με προσφυγή στις κάλπες.

Πολύ πιο ξεκάθαρος για τις προθέσεις της κυβέρνησης για εκλογές το Σεπτέμβρη, είναι ο  υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επεσήμανε ότι: «Επειδή υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί εκλογών, υπάρχει και ένας γενικότερος δηλητηριασμός της πολιτικής σκέψης. Όχι μόνον των πολιτών αλλά και των πολιτικών και ο τόπος δεν αντέχει να πάμε σε προεκλογική περίοδο ενός έτους, σε μία στιγμή που διακυβεύονται πάρα πολύ σημαντικά αγαθά για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.»

Και μέσα σ’ όλα ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες του ανά τη χώρα, ανακοινώνει φιλόδοξα προγράμματα, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των κυβερνητικών στελεχών που λαμβάνουν επίσημα το χρίσμα για την υποψηφιότητα τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img