22.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΝέα πυρκαγιά στη Βουνιχώρα Φωκίδας. Αισιοδοξία για το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια....

Νέα πυρκαγιά στη Βουνιχώρα Φωκίδας. Αισιοδοξία για το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια. Επιχειρούν 250 πυροσβέστες – εθελοντές, 2 αεροσκάφη – 2 ελικόπτερα

Ημερομηνία:

Οι φωτιά όπως φαίνεται από την Γαία Ευβοίας

Νέα μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αργοτοδασική έκταση στην Βουνιχώρα, έναν ορεινό οικισμό της Φωκίδας. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν, 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά δεν απειλεί τον οικισμό.

Σε εξέλιξη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δεκάδων πυροσβεστών και εθελοντών, βρίσκεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι  σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Γαία, στην Κύμη Ευβοίας.

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς υπάρχει δυνατός αέρας και το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε ραγδαία σε αγροτοδασική έκταση, γεγονός που δυσκολεύει ιδιαίτερα την πρόσβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Ήδη στην περιοχή με το πρώτο φως επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ με εντολή του αρχηγείου της πυροσβεστικής, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και από άλλες περιοχές της χώρας.

Γαία Ευβοίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με χθες και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα σήμερα, με την ελπίδα ότι θα κόψει λίγο και ο δυνατός αέρας. Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με συνδρομή δεκάδων εθελοντών και οχημάτων ΟΤΑ. Σημαντική είναι και η συμβολή της αστυνομίας για την διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την έγκαιρη μετακίνηση πολιτών σε ασφαλή σημεία.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση

Χθες το απόγευμα, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκε προληπτικά ο μικρός οικισμός Κρεμαστός και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο χωριό Τραχήλι. Από χθες στην περιοχή βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων Εμπρησμού καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από ιδιαίτερα ύποπτες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img