22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΚόσμοςΣτέφανος Τσιτσιπάς Νο 4 – Μαρία Σάκκαρη Νο 5, στο κυρίως ταμπλό...

Στέφανος Τσιτσιπάς Νο 4 – Μαρία Σάκκαρη Νο 5, στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον

Ημερομηνία:

Ο Στέφανος Νο 4 και η Μαρία Νο 5, στο κυρίως ταμπλό του του Γουίμπλεντον

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Νο 4 στο κυρίως ταμπλό του ανδρών και η Μαρία Σάκκαρη Νο 5 σε αυτό των γυναικών, όπως γνωστοποίησαν σήμερα οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον που ανακοίνωσαν τις seeding lists. Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς είναι Νο 1 στο κυρίως ταμπλό των ανδρών και θα επιδιώξει να κατακτήσει τον έβδομο τρόπαιό του στο φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου και τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν μετέχει στο Γουίμπλεντον, λόγω του αποκλεισμού των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Επίσης, θα απουσιάσει από το τουρνουά και το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό αστράγαλο μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός κόντρα στον Ράφα Ναδάλ. Ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος μετράει 22 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, είναι Νο 2 στο κυρίως ταμπλό, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζόκοβιτς μόνο στον τελικό του Γουίμπλεντον. Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ βρίσκεται στο Νο 3 του ταμπλό, ενώ στο Νο 5 θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ.
Στο μεταξύ, η Ίγκα Σβιάτεκ είναι Νο 1 στο κυρίως ταμπλό των γυναικών και «μπαίνει» στο Γουίμπλεντον με ένα σερί 35 νικών, καθώς πανηγύρισε το τρόπαιο στα τελευταία έξι τουρνουά, στα οποία έλαβε μέρος, ενώ δεν έχει ηττηθεί σε αγώνα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Πάντως, η 21 ετών Πολωνή δεν έχει περάσει τον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον σε επίπεδο γυναικών. Στο Νο 2 του ταμπλό θα βρίσκεται η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ, ενώ η Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία, η οποία κατέκτηε τον τίτλο στο τουρνουά του Βερολίνου, θα είναι στο Νο 3, μπροστά από την Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα (Νο 5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη seeding list για τα προκριματικά των γυναικών, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο 22. Η κλήρωση του Γουίμπλεντον θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώ οι αγώνες του κυρίως ταμπλό αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα (27/6).

Σχετικά Άρθρα

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

O Jannik Sinner, με ανατροπή, πρωταθλητής στο Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο 22χρονος Ιταλός Jannik Sinner είναι...

Ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Fritz και αποκλείστηκε απο το Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να...

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στους 16 του Australian Open

Του Νίκου Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 6-3, 6-0,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img