19.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΕμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν το Αλεποχώρι. Άμεση επέμβαση Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών...

Εμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν το Αλεποχώρι. Άμεση επέμβαση Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών …οι οποίοι κάνουν έρανο για εξοπλισμό! Ακούει η Πολιτική Προστασία;  

Ημερομηνία:

Η πυρκαγιά ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο και την ίδια ώρα με άλλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από μερικές εβδομάδες

Του Βάιου Σύρρου

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, άγνωστοι δράστες αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν ότι δάσος έχει απομείνει στην πανέμορφη παραλία της Ψάθας, στο Αλεποχώρι. Στο ίδιο ακριβώς σημείο και μάλιστα την ίδια νυχτερινή ώρα όπως και την πρώτη φορά, ξέσπασε πυρκαγιά που απείλησε το πευκοδάσος της περιοχής. Ευτυχώς υπήρξε άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με πάνω από 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα και ειδικά μηχανήματα. Ακαριαία ήταν και η επέμβαση στον τόπο της πυρκαγιάς των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ενεργά στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως, παρά το σημαντικότατο έργο που επιτελούν, είναι αναγκασμένοι να κάνουν έρανο για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους με ασφάλεια. Κι αυτό γιατί ο εξοπλισμός τους καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από την περσινή πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αντικειμενική δυσκολία των εθελοντών, να επιχειρούν σε δύσκολες όσο και επικίνδυνες συνθήκες όπως είναι η κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Ένα από τα οχήματα της εθελοντικής ομάδας στο Αλεποχώρι

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αλεποχωρίου, μια ομάδα μεγάλης κοινωνικής προσφοράς που πέρα από την προστασία του φυσικού πλούτου, διοργανώνει και ενημερωτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ), αναγκάστηκε να βάλει κουμπαράδες στα καταστήματα της περιοχής σε μια προσπάθεια να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Κάνουν έρανο για να μπορέσουν να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι και  ανακοίνωση τους στη σελίδα τους στο facebook:

«Οι περιπολίες και οι πυροφυλάξεις ξεκίνησαν για την ομάδα μας.
Όμως λόγω της περυσινής πυρκαγιάς η ομάδα μας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα έξοδα των καυσίμων και την αντικατάσταση του εξοπλισμού που καταστράφηκε. Γι’ αυτό τον λόγω τοποθετήθηκαν στα περισσότερα καταστήματα κουμπαράδες όπου ο καθένας μπορεί να στηρίξει την ομάδα μας.
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη σας»

Η ανακοίνωση των εθελοντών

Κάνουν δηλαδή έρανο για να επανεξοπλιστούν και να προστατεύσουν τη ζωή τους, για να μπορούν με τη σειρά τους, να προστατεύσουν και να περιφρουρήσουν το φυσικό πλούτο της χώρας!

Εκεί στο Πολιτικής Προστασίας, άραγε ακούει κανείς;

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ από την εθελοντική ομάδα στο Αλεποχώρι

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img