13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠεριφερειακό Συμβ.: Αρνητική η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μονάδας...

Περιφερειακό Συμβ.: Αρνητική η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Δήμο Σαρωνικού!

Ημερομηνία:

Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης: “αυτή μελέτη δεν θα έπρεπε να φτάσει ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.”

Καταψηφίστηκε απόψε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (Αρνητική Γνωμοδότηση), η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ,στην θέση ¨ΣΑΜΑΡΘΙ ¨ του Δήμου Σαρωνικού !

Σύμφωνα με τη αρνητική γνωμοδότηση, η μελέτη δεν πληρούσε τις ισχύουσες εκ του νόμου προϋποθέσεις και επίσης υπήρχαν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Μάλιστα όπως τόνισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης, αυτή μελέτη δεν θα έπρεπε να φτάσει ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά θα έπρεπε να κοπεί εξ αρχής από τη νομική υπηρεσία και το τμήμα περιβάλλοντος! Ο Σωτήρης Μεθενίτης, εκπροσωπώντας την παράταξη  Σγουρού,  μετά από σχετική ομόφωνη και τεκμηριωμένη όπως λέει, απόφαση στο προσυμβούλιο, εισηγήθηκε την απόρριψη της σχετικής συμπληρωματικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων  η οποία δεν λαμβάνει υπ΄ όψην τις αντιρρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img