19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΠαρατάθηκε έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών...

Παρατάθηκε έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ημερομηνία:

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022  και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Χρήσιμες φορολογικές συμβουλές από το taxfactory και το Γιώργο Φλώρο

«Για όλους όσοι δεν καταθέσατε ακόμη τη φορολογική σας δήλωση, δείτε κάποιες χρήσιμες φορολογικές συμβουλές από το taxfactory και το Γιώργο Φλώρο. Ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε και τι θα πρέπει να προσέξετε για να μην πληρώσετε παραπάνω.»

Αν και το τελευταίο τριήμερο η υποβολή των Ε1 έχει αυξηθεί αισθητά και καθημερινά κατατίθενται πάνω από 100.000 δηλώσεις, ωστόσο ο χρόνος δεν έφθανε προκειμένου έως τις 30 Ιουνίου να υποβληθούν σχεδόν 3 εκατομμύρια δηλώσεις που βρίσκονται σήμερα εκτός Taxis.

Αν και η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άνοιξε εφέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, δεν έλειψαν τα δευτερογενή προβλήματα. Ειδικά για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες, όπου οι αλλεπάλληλες αναβολές στη δημοσίευση των ποσών που θα πρέπει να επιστραφούν στο Δημόσιο λόγω των επιστρεπτέων προκαταβολών, τους έκανε φειδωλούς με την υποβολή της δήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img