23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΦιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ για την ¨Κιβωτό του Κόσμου¨ την Κυριακή στην Κερατέα.

Φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ για την ¨Κιβωτό του Κόσμου¨ την Κυριακή στην Κερατέα.

Ημερομηνία:

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ανεκτίμητου έργου που προσφέρει εδώ και χρόνια η ¨Κιβωτός του Κόσμου¨ ανέλαβαν από κοινού ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Δασκαλειού, το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» του Δήμου Λαυρεωτικής και το ιστορικό Σωματείο Πόλις Αθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας.  Ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ στο κλειστό Γυμναστήριο Κερατέας που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής, (12:00) με την συμμετοχή και των ομάδων της ¨Κιβωτού¨ και της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, που θα συμπληρώσουν την τετράδα.

Το τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κερατέας την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 12:00

Το μπάσκετ άλλωστε ήταν η πρώτη σπίθα που έκανε τον πατήρ Αντώνιο Παπανικολάου να δημιουργήσει την Κιβωτό του κόσμου συμβάλλοντας όσο ελάχιστοι στην προστασία και στήριξη των παιδιών. «Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Μοιράστηκα το σπίτι τους, τη πλατεία και το γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα μπάσκετ βγήκαν τα θετικά τους στοιχεία. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις;  Ότι ο Χριστός σώζει;  Τα ακούει βερεσέ.» λέει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου.

Οι απαρχές της Κιβωτό είναι συνυφασμένες με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το Μπάσκετ. Ο πατήρ Αντώνιος χρησιμοποίησε ως μέσον προσέγγισης των παιδιών το μπάσκετ, μιας και ο ίδιος από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε μ’ αυτό. Τα παιδιά είχαν ανάγκη να ανήκουν κάπου, μιας και τα περισσότερα ήταν αναγκασμένα από τη συνθήκες της ζωής να ζουν παραμελημένα χωρίς σκοπό και νόημα στη ζωή τους. Έτσι με την ένταξή τους στην ομάδα απέκτησαν ένα σκοπό, να αγωνίζονται για τη νίκη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο πατήρ Αντώνιος γνώρισε τα παιδιά και του δόθηκε η δυνατότητα να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να αποκτήσει η ζωή τους νόημα και να τους δείξει την άλλη πλευρά της ζωής. Την πλευρά της ελπίδας, της αγάπης, της υπομονής, της φροντίδας και της αξιοπρέπειας. Άλλωστε και το μπάσκετ είναι το άθλημα της αξιοπρέπειας, αφού δεν υπάρχει ισοπαλία και όλοι αγωνίζονται για να νικήσουν, χωρίς να λυπούνται κανέναν. Γιατί το να λυπάσαι κάποιον, χωρίς να τον βοηθάς να ζήσει με αξιοπρέπεια, τον θυματοποιείς. Την αξιοπρέπεια, λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια η Κιβωτός του Κόσμου, διδάσκει στα παιδιά και μέσα από το μπάσκετ.

Ο καθένας από μας που θα προσέλθει να παρακολουθήσει το τουρνουά ένα θέλει, θα μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της ¨Κιβωτού¨ είτε προσφέροντας χρήματα σε ειδικό κουτί που θα βρίσκεται στην είσοδο του γηπέδου, είτε τρόφιμα ή φάρμακα.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Τελευταία Άρθρα

spot_img