16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΒρόμικα παιχνίδια της Τουρκίας: ¨Εξαφάνισαν¨ για βδομάδες Έλληνα πολίτη και τώρα τον...

Βρόμικα παιχνίδια της Τουρκίας: ¨Εξαφάνισαν¨ για βδομάδες Έλληνα πολίτη και τώρα τον εμφάνισαν ως …σούπερ κατάσκοπο!

Ημερομηνία:

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και εβδομάδες.

Μια καλοστημένη παράσταση με σκηνοθέτη τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίας (ΜΙΤ) και ¨πρωταγωνιστή¨ έναν εξαφανισμένο Έλληνα πολίτη που ακούει στο όνομα  Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έστησε το καθεστώς Ερντογάν για να προκαλέσει νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Για τις ανάγκες του νέου σεναρίου, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, εμφανίστηκε ως σούπερ ¨κατάσκοπος¨ δεμένος με χειροπέδες, στημένος στον τοίχο ανάμεσα σε δυο τουρκικές σημαίες.

Αυτός ο άνθρωπος σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από τη ΜΙΤ γιατί ενεργούσε λέει ως …κατάσκοπος. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ωστόσο ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς παρακολουθούσε και για ποιους το έκανε. Του χρεώνουν από συνεργασία με την ΕΥΠ εδώ στην Ελλάδα, μέχρι παρακολούθηση Σύρων προσφύγων αλλά και συνεργασία  με τον  Γκιουλέν, προφανώς για να πιάσουν όλη τη γκάμα κατασκοπικής δράσης.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα σύμφωνα πάντα με τη ΜΙΤ  ταξίδευε στην Τουρκία προσποιούμενος τον επιχειρηματία και συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα, τις οποίες διαβίβαζε στη συνέχεια στην ελληνική ΕΥΠ.  Άλλες πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι διεξήγαγε έρευνες σχετικά με Σύρους πρόσφυγες και για επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ενώ τον κατηγορούν ότι ενεργούσε και για λογαριασμό γκιουλενιστών.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και προσπαθεί να ανιχνεύσει τις επόμενες κινήσεις της τουρκικής προπαγάνδας.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η εξαφάνιση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.
Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Ώσπου έβγαλαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία του με τις χειροπέδες.
Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, και σύμφωνα με τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, για την παρουσία του στην Τουρκία επικαλέστηκε επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ τον εμφανίζουν ως …σούπερ κατάσκοπο

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img