22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΜετανάστες αποπειράθηκαν να κάνουν πειρατεία σε σκάφος που τους περισυνέλεξε ανοιχτά της...

Μετανάστες αποπειράθηκαν να κάνουν πειρατεία σε σκάφος που τους περισυνέλεξε ανοιχτά της Καρπάθου. Δυναμική επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού.

Ημερομηνία:

Ρεσάλτο σε πλοίο στο οποίο βρίσκονταν περισσότεροι από 200 μετανάστες ανάμεσα σε Ρόδο και Κάρπαθο, πραγματοποίησε ομάδα κομάντος του λιμενικού σώματος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή δόθηκε από το αρχηγείο, καθώς ο πλοίαρχος του σκάφους που είχε περισυνελλέξει τους δεκάδες μετανάστες νότια της Καρπάθου, ανέφερε ότι μια ομάδα παράνομων μεταναστών, πήγε στη γέφυρα του σκάφους και ζητούσε επιτακτικά να καθορίσουν οι ίδιοι το δρομολόγιο. Να αναλάβουν ουσιαστικά την διακυβέρνηση του πλοίου.
Αμέσως εφαρμόστηκε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο και ομάδα πάνοπλων κομάντος από το Λιμεναρχείο της Ρόδου, προσέγγισε με ταχύπλοο το σκάφος που βρίσκονταν νότια της Ρόδου και αποκατέστησε την τάξη.
Το σκάφος, παρουσία των λιμενικών οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κω προκειμένου οι μετανάστες να μεταφερθούν στις δομές που υπάρχουν στο νησί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 70 ν.μ. ΝΝΑ ν. Καρπάθου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή στην οποία επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως Β 6-7 BF.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες του αλιευτικού περισυλλέγησαν από το Φ/Γ “FREEDOM LINE” σημαίας Μάλτας, το οποίο κατευθύνεται προς ν. Κω.

πηγή: Ροδιακή

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img