22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΜην παριστάνετε τους σοβαρούς… Αποδείξτε το! Του Θοδωρή Γιάνναρου

Μην παριστάνετε τους σοβαρούς… Αποδείξτε το! Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Δεν έχουμε άδικο να ανησυχούμε, σχετικά με τις δυο νέες υποπαραλλαγές της γνωστής μετάλλαξης, Omicron 4 και Omicron 5, που εδώ και κάποιο καιρό έχουν επικρατήσει στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και εδώ στη χώρα μας, ειδικά χωρίς μέτρα και χωρίς καν προσπάθεια καθοδήγησης των πολιτών που ζουν μέσα στην καλή χαρά του καλοκαιριού, χωρίς να διαισθάνονται τον κίνδυνο που καραδοκεί!

Ακούγονται βέβαια κάποια πράγματα, που μόνο ζημιά κάνουν και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τους αντιεμβολιαστές και το άτυπο αλλά δυναμικό κίνημά τους! Υπάρχει ένα αλαλούμ από αρκετούς που κατέχουν θέσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να κατέχουν!

Έπρεπε να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για τη νέα επέλαση του κορονοϊού  -το 6ο κύμα, καθώς οι συγκεκριμένες υπομεταλλάξεις έχουν πλέον επικρατήσει σε όλη τη χώρα και οι δείκτες έχουν εκτοξευθεί, σηματοδοτώντας έναν ορατό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μέσα στη ραστώνη των διακοπών του καλοκαιριού!

Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της Covid-19 που έχουν λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές Ευρώπης και ΗΠΑ, δεν προστατεύουν πλέον τους πολίτες από το ενδεχόμενο μόλυνσης, μιας και ο ιός κατάφερε με τις νέες μεταλλάξεις, να ξεφύγει από την ανοσία, όχι μόνο των εμβολίων αλλά και της φυσικής νόσησης. Πείτε καθαρά βρε άνθρωποι, πως τα υπάρχοντα εμβόλια και η 4η αναμνηστική δόση δεν μας προστατεύει από τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, αλλά μόνον από τη βαριά νόσηση, την διασωλήνωση και από έναν ενδεχόμενο θάνατο!

Οι υπο-μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5 του SARS-CoV2  μπορούν εύκολα πλέον να δραπετεύουν από το όποιο εμβολιαστικό ανάχωμα, που προσέφερε ανοσία και από την έως σήμερα φυσική νόσηση… με αποτέλεσμα να  παρουσιάζουν ακόμα μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και ταχύτητα διασποράς στον πληθυσμό από όλες τις προηγούμενες!

Η 4η δόση του εμβολίου κατά του SARS-CoV2 καλό θα ήταν λοιπόν να γίνει, ειδικά για τους άνω των 50, προκειμένου να θωρακιστούν από το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης. Ούτως ή άλλως, τον Σεπτέμβριο, αναμένονται τα νέα εμβόλια που θα καλύπτουν και τις έως τώρα μεταλλάξεις συν τις υπομεταλλάξεις O4 και Ο5 (ας ελπίσουμε για τις τελευταίες)!

Έτσι λοιπόν το άνοιγμα της πλατφόρμας ήταν επιβεβλημένο, ώστε να δοθεί το “πράσινο φως” στους πολίτες για την ελεύθερη επιλογή (χωρίς αυτό να επιβάλλεται) της δεύτερης αναμνηστικής δόσης  -της 4ης, σε όποιον πολίτη επιθυμεί να την κάνει!

Μπορεί ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε κάποτε αναφερθεί στη σημασία που έχει το “κερδίσουμε χρόνο ως προς την έλευση της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας  -“παράθυρο στο χρόνο” το ονόμασε, όμως δυστυχώς δεν τον πληροφόρησαν  τώρα, πως επέρχεται Αρμαγεδδών κρουσμάτων με τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 και αυτό το υποτιθέμενο παράθυρο στο οποίο είχε εναποθέσει τις ελπίδες του έχει ανοίξει πλέον διάπλατο, χάσκει και μας απειλεί βρίσκοντάς μας παντελώς ανέτοιμους!

Να είστε ειλικρινείς κυρίες και κύριοι και να ενημερώνετε ευθαρσώς τους πολίτες, πως ο κορονοϊός κατάφερε να ακυρώσει την προστατευτική δράση των εμβολίων απέναντι στο ενδεχόμενο νόσησης, αλλά παρ’ όλα αυτά, ο εμβολιασμός προστατεύει από τις σοβαρές επιπλοκές! Με ανοησίες, μισές αλήθειες και εσκεμμένη παραπληροφόρηση, δεν πάτε πουθενά!

 

 

Σχετικά Άρθρα

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

Τελευταία Άρθρα

spot_img