13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΝέα πυρκαγιά στην ορεινή Αρκαδία. Έσβησαν οι φωτιές σε Ροδόπη και Θεσσαλονίκη....

Νέα πυρκαγιά στην ορεινή Αρκαδία. Έσβησαν οι φωτιές σε Ροδόπη και Θεσσαλονίκη. Σοβαρές καταγγελίες για απανωτούς εμπρησμούς στον καταυλισμό στην Περαία.

Ημερομηνία:

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στην ορεινή Αρκαδία

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στην ορεινή κοινότητα  Μελιγού στην Αρκαδία. Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και πήρε διαστάσεις, χωρίς ωστόσο να απειλεί τον οικισμό. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην κατάσβεση λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και για το λόγο αυτό συμμετέχουν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Επί τόπου επιχειρούν και  40 πυροσβέστες με 11 οχήματα καθώς και εθελοντές.

Σοβαρές καταγγελίες για καθημερινές εστίες πυρκαγιάς κοντά σε καταυλισμούς

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι στην Ξυλάγανη Ροδόπης και στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή της Περαίας ωστόσο υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για καθημερινές εστίες πυρκαγιάς που προκαλούνται από ΡΟΜΑ των γύρω οικισμών της περιοχής οι οποίοι καίνε από στρώματα και λάστιχα μέχρι καλώδια για να πάρουν το χαλκό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία απασχολεί καθημερινά αρκετά περιπολικά οχήματα για να προλάβει τα χειρότερα στους καταυλισμούς στα Τσαΐρια προς Περαία, στην οικισμό Αγία Σοφία, στο Δενδροπόταμο και στα Υψώματα Διαβατών. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε και η επέμβαση της αστυνομίας καθώς οι πυροσβέστες αδυνατούν να πλησιάσουν για να σβήσουν τις επικίνδυνες εστίες γιατί γίνονται στόχος επιθέσεων με πέτρες και όχι μόνο.   

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img