22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣυναγερμός στην Πυροσβεστική για 3 επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε...

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για 3 επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Ευβοίας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπη.  

Ημερομηνία:

φωτο αρχείου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πυροσβεστική καθώς μόλις μέσα σε λίγη ώρα ξέσπασαν τρεις επικίνδυνες πυρκαγιές σε Στερεά, Μακεδονία και Θράκη. Το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ξυλάγανη στη Ροδόπη. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 33 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε νέο πύρινο μέτωπο αυτή τη φορά σε χαμηλή βλάστηση στην Περαία της Θεσσαλονίκης, ενώ λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ξέσπασε η τρίτη κατά σειρά φωτιά αυτή τη φορά στο Αλιβέρι Ευβοίας. Αυτή είναι και η πιο επικίνδυνη πυρκαγιά καθώς καίει δάσος σε δύσβατη περιοχή και οι καιρικές συνθήκες λόγω του ισχυρού αέρα, δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης. Στο Αλιβέρι επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img