22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. Προστασία1.812 δασικές πυρκαγιές, 300 προσαγωγές και 120 συλλήψεις για εμπρησμό μέχρι στιγμής!!!...

1.812 δασικές πυρκαγιές, 300 προσαγωγές και 120 συλλήψεις για εμπρησμό μέχρι στιγμής!!!  Κι έχουμε ακόμη μπροστά μας ολόκληρο καλοκαίρι… 

Ημερομηνία:

Ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου Π.Σ. Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 1.812 δασικές πυρκαγιές και ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε 3.462 πυρκαγιές σε αστικό περιβάλλον και 5.920 παροχές βοηθείας που αφορούσαν κυρίως διασώσεις, τροχαία ατυχήματα και απεγκλωβισμούς.

Κατά την διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων, από την αρχή του έτους, σε όλη την επικράτεια, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 641 περιπτώσεις, λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας και πραγματοποιήθηκαν 300 προσαγωγές εκ των οποίων οι 120 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τον μήνα Ιούνιο και μέχρι σήμερα αντιμετωπίστηκαν 1.057 δασικές πυρκαγιές και μόλις την τελευταία εβδομάδα 311 κυρίως σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, και Κεντρική Μακεδονία.

Οι σοβαρότερες εκδηλώθηκαν στις 4 Ιουνίου στην Αττική στη περιοχή της Άνω Γλυφάδας-Πανοράματος Βούλας και στις 18 Ιουνίου στην Γάια Ευβοίας. Και στις δυο περιπτώσεις ενεργοποιήθηκε το 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Στη μάχη της δασοπυρόσβεσης συνδράμουν τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά με έμψυχο δυναμικό και υλικά μέσα, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, η Δασική Υπηρεσία, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και οι εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εργάζεται νυχθημερόν για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και για την διαφύλαξη της ακεραιότητας των δασικών οικοσυστημάτων.

Πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Στατιστικά, οι καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τους επόμενους 2 μήνες θα ευνοούν την επέκταση των πυρκαγιών και θα δυσκολεύουν την άμεση αντιμετώπισή τους.

Γι’ αυτό, οι πυροσβέστες απευθύνουν έκκληση:

  • δεν ανάβουμε φωτιά στην ύπαιθρο για κανένα λόγο
  • αποφεύγουμε κάθε θερμή εργασία και κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά
  • σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό 199.

Καλέστε αμέσως! Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν από εσάς!

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

Τελευταία Άρθρα

spot_img