19.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΔύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί σε πόλεμο μεταξύ...

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί σε πόλεμο μεταξύ συμμοριών. Σκληρή καταδίωξη από την Α.Δ. που απέτρεψε λουτρό αίματος.   

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία όλα ξεκίνησαν  λίγο μετά τις 21:30 χθες το βράδυ του Σαββάτου στην οδό Κουρτίδου στα Πατήσια, με αιματηρή ένοπλη συμπλοκή ανάμεσα σε τουλάχιστον επτά άτομα -μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα- με ανταλλαγή πυροβολισμών στη μέση του δρόμου! Από την πρώτη συμπλοκή έπεσε νεκρός ένας άνδρας, ένας δεύτερος τραυματίστηκε, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας από τους εμπλεκόμενους στο αιματηρό επεισόδια.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης αρχικά συνέλαβαν τη γυναίκα η οποία επέβαινε στο αυτοκίνητο που προκάλεσε και το τροχαίο. Μαζί της ήταν και ο πιστολέρο ο οποίος μετά την δολοφονία που διέπραξε, επιχείρησε να διαφύγει αρπάζοντας άλλο αυτοκίνητο από ανυποψίαστο πολίτη. Ακολούθησε σκληρή καταδίωξη μέχρι την περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημερώνουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έξω από το 401 όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες συνάδελφοί τους

Εκεί ο δράστης επιχείρησε να ληστέψει ένα μπαρ, αρπάζοντας με την απειλή του πιστολιού που κρατούσε 30 ευρώ από το ταμείο. Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης όμως που στο μεταξύ τον είχαν εντοπίσει, τον κάλεσαν να παραδοθεί. Ο κακοποιός όμως άρχισε να τους πυροβολεί ανάμεσα σε πολίτες. Μάλιστα από τις σφαίρες του τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τον εξουδετέρωσαν, αποτρέποντας λουτρό αίματος με θύματα αθώους πολίτες. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.  

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.

Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img