19.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΣε συναγερμό ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για τέσσερις ιδιαίτερα ύποπτες πυρκαγιές σε Τανάγρα,...

Σε συναγερμό ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για τέσσερις ιδιαίτερα ύποπτες πυρκαγιές σε Τανάγρα, Φωκίδα, Κρανίδι και Πόρτο Γερμενό.

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Τέσσερις ιδιαίτερα ύποπτες πυρκαγιές, μέσα στις δεκάδες που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα, εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή από τις Διωκτικές Αρχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική με τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας δίωξης Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, προσπαθούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τον τρόπο που εκδηλώθηκαν, το πότε ακριβώς εκδηλώθηκαν και το που ακριβώς εκδηλώθηκαν.  Και αν αποδειχθεί ότι πράγματι είναι έργο εμπρηστών, ποιος ήταν ο στόχος των αγνώστων δραστών.

Κορυφαία στη λίστα είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Βρυσούλα στο Σχηματάρι. Μια πυρκαγιά που λόγω της κατεύθυνσης του ισχυρού ανέμου άνοιξε επικίνδυνα και επεκτάθηκε ραγδαία με πορεία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας. Εκεί όπου βρίσκεται η αφρόκρεμα της αεροπορίας μας τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς  Rafale. Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από γη και αέρα ενώ σ’ αυτή την πυρκαγιά πήραν το βάπτισμα του πυρός και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που ήρθαν στη χώρας μας για συνδρομή τώρα το καλοκαίρι. Ήταν τυχαία φωτιά, ή στόχος ήταν το πολεμικό αεροδρόμιο;

Η δεύτερη πυρκαγιά που ερευνάται σχολαστικά είναι αυτή που ξέσπασε στο Σερνικάκι Φωκίδας, αρκετά κοντά στους Δελφούς, έναν κορυφαίο παγκοσμίως αρχαιολογικό χώρο και έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Εκεί εκτός από το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς είχαμε σχεδόν ταυτόχρονα άλλες 11 διάσπαρτες εστίες σε μια περίμετρο μερικών χιλιομέτρων!!! Ούτε μία ούτε δύο αλλά  έντεκα πυρκαγιές.

Για εμπρησμό ερευνάται και η μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι, όπου είχαμε τρία διαφορετικά σημεία εκδήλωσης πυρκαγιάς μέσα σε λίγη ώρα. Η μεγαλύτερη εστία εκδηλώθηκε  δίπλα από το υπερπολυτελές ξενοδοχείο όπου διαμένουν τουρίστες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας από όλο τον κόσμο. Τέλος στο στόχαστρο βρίσκεται και νέα πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό καθώς εκδηλώθηκε κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, δίπλα από τον οικισμό με στόχο να καταστραφεί ότι απέμεινε από το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής. Η έρευνα των διωκτικών Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό του οργανωμένου σχεδίου.

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img