15.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΝοσοκομείο Μεσογείων: Το πιστέψαμε, το παλέψαμε, έγινε επιτέλους το πρώτο μεγάλο βήμα....

Νοσοκομείο Μεσογείων: Το πιστέψαμε, το παλέψαμε, έγινε επιτέλους το πρώτο μεγάλο βήμα. Εντάχθηκε στον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας!!!

Ημερομηνία:

Στον Υγειονομικό χάρτη της χώρας εντάσσεται πλέον το Νοσοκομείο Μεσογείων, που εδώ και  χρόνια αποτελεί κυρίαρχο αίτημα δεκάδων χιλιάδων πολιτών που ζουν στην Ανατολική Αττική. Μια τεράστια περιοχή που διαθέτει μόνο Κέντρα Υγείας, τα οποία ωστόσο δεν καλύπτουν παρά ελάχιστα τις βασικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα ακόμη και ζωές αθώων πολιτών μέχρι να φτάσουν ως επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της Αθήνας.  

Μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτής Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κίνηση πολιτών για την δημιουργία του νοσοκομείου,  ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο των Μεσογείων μπαίνει στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι προσεχώς θα ξεκινήσει η μελέτη σκοπιμότητας για την ίδρυση του νοσοκομείου ως πάγια διαδικασία ίδρυσης των νέων νοσοκομείων στη χώρα.

Μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στην Κω και του Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ήρθε επιτέλους η ώρα για την Ίδρυση του Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική στα Μεσόγεια.

Ο Βασίλης Οικονόμου χαρακτήρισε τη μέρα αυτή ως ιστορική για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής και ειδικά των Μεσογείων και πρόσθεσε:

«Τον τελευταίο χρόνο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έχω συμμετάσχει σε συσκέψεις του Υπουργείου Υγείας οι οποίες προετοίμαζαν τη σημερινή ανακοίνωση. Μετά από συζητήσεις και διεκδικήσεις ετών το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Ανατολικής Αττικής γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για μένα είναι μία πρώτη δικαίωση των πολυετών προσπαθειών και παρεμβάσεων μου για την επίτευξη αυτού του μεγάλου οράματος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ανατολικής Αττικής.»  

 

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img