15.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΝαός Σουνίου: Κυριακή μεσημέρι η εκκίνηση του AEGEAN 600, του μεγαλύτερου αγώνα...

Ναός Σουνίου: Κυριακή μεσημέρι η εκκίνηση του AEGEAN 600, του μεγαλύτερου αγώνα 600 μιλίων στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος!  

Ημερομηνία:

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «AEGEAΝ 600» θα έχει εκκίνηση και τερματισμό κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Τα ιστιοφόρα θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο, θα περάσουν από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσουν νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Πάτμο, θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο.

Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκπληκτική θέα σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου, πλέοντας σε μια προκλητική διαδρομή αγώνων σε όλες τις γωνίες του ανέμου και τις ταχύτητες του ανέμου, ενώ θα είναι σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε στη θάλασσα και στον ουρανό.

 

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού για την προβολή του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η γραμμή εκκίνησης/τελειώματος του AEGEAN 600 Yacht Race βρίσκεται μπροστά από τον θαλάσσιο γκρεμό του Ακρωτηρίου Σουνίου η κορυφή του οποίου κοσμεί τα απομεινάρια του αρχαίου Ναού του Ποσειδώνα.

Με τη συμμετοχή superyachts, trimaran, catamaran και άλλων εντυπωσιακών ιστιοπλοϊκών σκαφών από 13 χώρες θα διεξαχθεί από τις 10 έως της 16 Ιουλίου το «AEGEAΝ 600», ο κορυφαίος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας της Ελλάδος. Πρόκειται για έναν αγώνα 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς σταθμό, που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Η φετινή διοργάνωση του «AEGEAΝ 600» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και την Olympic Marine και τη θεσμική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η εταιρεία «D. KORONAKIS S.A».

Το «AEGEAΝ 600» αυτή τη χρονιά επιλέχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Σκαφών Maxi (International Maxi Association) για να συμμετάσχει στο IMA Mediterranean Maxi Offshore Challenge (σιρκουί αγώνων με σκάφη αυτού του μεγέθους στη Μεσόγειο) και έτσι στα νερά του Αιγαίου Πελάγους θα βρεθούν ιστιοφόρα όπως ο «Eratosthenis» από τη Μάλτα, ένα από τα μεγαλύτερα Swan (112 πόδια) που έχει κατασκευάσει η Nautor’s Swan. Με κυβερνήτη τον παλαιό Ιταλό αθλητή των Λέιζερ Τζακόπο Φεράρι Μπράβο έχει πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς αγώνες ανοικτής θαλάσσης. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο «Four Seasons» (68 πόδια) από την Αυστραλία με κυβερνήτη τον Τιμ Γουίλσον, στο ιταλικό «Hagar V», (65 πόδια, κυβερνήτης Γκρέγκορ Στιπφλ), το οποίο είχε πάρει μέρος και στο περσινό «AEGEAΝ 600» και έχει διακριθεί σε πολλές διοργανώσεις στην Αδριατική Θάλασσα και στο Μαλτέζικο «Leaps and Bounds» (62 πόδια, Ζαν Φιλίπ Μπλανπέν), με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλους διεθνείς αγώνες όπως το «Rolex MiddleSea Race», το «Rolex Giraglia» κ.α.

Για ακόμα μία χρονιά στη διοργάνωση θα βρεθούν σκάφη με περισσότερες από μία γάστρες. Το ελληνικό τριμαράν «Αkron Aoton» με κυβερνήτη τον Γιάννη Μπάρκα θα δώσει και εφέτος το «παρών», ενώ για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στο Αιγαίο Πέλαγος καταμαράν όπως το «Allegra» από τις Νήσους Κέιμαν με κυβερνήτη τον Άντριαν Κέλλερ, το ιταλικό «Lynx» (Πιέτρο Φαριλέλο), το βρετανικό «Quick Decision» (Στιούαρτ Όστιν) και το μαλτέζικο «R-Six» (Ρόμπερτ Ζουστκόφσκι) που συγκαταλέγεται στα πολυτελέστερα σκάφη αυτού του τύπου (66 πόδια).

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος σκάφη από Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία, Νήσοι Κέιμαν και Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img