18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣεσημασμένος για ναρκωτικά ο 23χρονος τραυματίας από σφαίρες στο ΑΠΘ. Πρύτανης:"Θα μπει...

Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο 23χρονος τραυματίας από σφαίρες στο ΑΠΘ. Πρύτανης:”Θα μπει τέλος στο ¨άβατο¨ εγκληματικών ομάδων στο πανεπιστήμιο”

Ημερομηνία:

Εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών που εμπλέκονται και σε ληστείες είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο ¨παρέες¨ νεαρών που χρησιμοποίησαν το χώρο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να λύσουν με σφαίρες τις διαφορές τους. Η αιματηρή συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών των δυο συμμοριών μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου έγινε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη συμπλοκή όπου έπεσαν τουλάχιστον 6 πυροβολισμοί, συμμετείχαν περίπου 20 άτομα και έγινε στην πλατεία του Χημείου, στα τσιμεντένια παγκάκια όπου είχε στήσει ¨μαγαζάκι¨ διακίνησης η μία από τις εγκληματικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει  8 προσαγωγές υπόπτων ενώ όπως διαπιστώθηκε ο νεαρός που μεταφέρθηκε με τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα και χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο ¨Γεννηματάς¨ είναι ένας 23χρονος Γεωργιανός σεσημασμένος για ναρκωτικά και ληστείες. Το νέο περιστατικό ωμής βίας και μάλιστα με ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα από σκληρές συμμορίες, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο χώρος του ΑΠΘ θα πρέπει επιτέλους να ¨καθαρίσει¨. Τον τρόπο, πέρα από τις όποιες ενέργειες της Πολιτείας, είναι υποχρεωμένοι πλέον να τον συμφωνήσουν άμεσα και από κοινού η διοίκηση του ΑΠΘ με τους ίδιους τους φοιτητές.

Στο σημείο της συμπλοκής με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε στην είσοδο του ΑΠΘ προς την Πλατεία Χημείου, μετέβη ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου και ενημερώθηκε για τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε πως άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου, αλλά η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή εισήλθαν μέσω μικρής πόρτας εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

«Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο “άβατο”, που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ.Παπαϊωάννου.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img