21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Διπλός και σχεδόν ταυτόχρονος εμπρησμός σε Ανάβυσσο και Κουβαρά!...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – Διπλός και σχεδόν ταυτόχρονος εμπρησμός σε Ανάβυσσο και Κουβαρά! Εξονυχιστική έρευνα από τη Δίωξη Εγκλημάτων Εμπρησμού  

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Έργο αδίστακτων εμπρηστών είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δύο επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Δήμο Σαρωνικού, η πρώτη στην περιοχή Φέριζα Αναβύσσου κοντά στο παλιό ΚΤΕΟ  και η δεύτερη στην περιοχή Φούσα στην κοινότητα του Κουβαρά.  Η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε μια ερημική περιοχή κοντά στα διάσπαρτα σπίτια του οικισμού της Φέριζας και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω του δυνατού αέρα και των ξερών χόρτων και έσπασε σε δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα.  Ένα πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς την οικιστική περιοχή αρχικά της Φέριζας και στη συνέχει του Αγίου Παντελεήμονα αναγκάζοντας την Πολιτική προστασία να στείλει δύο επείγοντα μηνύματα στους κατοίκους να μετακινηθούν για ασφάλεια προς το Λαγονήσι και την Ανάβυσσο. Ενώ το δεύτερο μέτωπο αποτέφρωσε ότι είχε απομείνει από το πευκοδάσος της περιοχής.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με 100 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα,   4 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή πολλών εθελοντών από το Σαρωνικό και τη Λαυρεωτική με υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα. Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τα πύρινα μέτωπα τελικά ανακόπηκαν και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Ο δεύτερος εμπρησμός στην περιοχή Φούσα του Κουβαρά αντιμετωπίστηκε σχεδόν ακαριαία από τους εθελοντές πυροσβέστες και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού. Το ευτύχημα ήταν ότι η έναρξη της πυρκαγιάς έγινε αμέσως αντιληπτή από μια κάτοικο της περιοχής, σύζυγο παλαιού πρέσβη η οποία ενημέρωσε αμέσως την κοινότητα Κουβαρά με αποτέλεσμα να υπάρξει ακαριαία και ιδιαίτερα αποτελεσματική κινητοποίηση. Ήταν τόσο δυνατός ο αέρας που εάν ξέφευγε η φωτιά αρχικά θα απειλούσε μια βιομηχανική μονάδα της περιοχής που λειτουργεί και με προπάνιο, ενώ θα κινδύνευε άμεσα η κοινότητα του Κουβαρά και το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής.    

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img