19.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΠροσοχή εάν πάρετε αυτό το μήνυμα από τα …¨ΈΛΤΑ¨. Ηλεκτρονική απάτη με...

Προσοχή εάν πάρετε αυτό το μήνυμα από τα …¨ΈΛΤΑ¨. Ηλεκτρονική απάτη με δήθεν αποστολές δεμάτων αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ημερομηνία:

Στην αφηρημάδα αλλά και στην περιέργεια των χρηστών του διαδικτύου ποντάρουν τώρα οι ηλεκτρονικοί απατεώνες για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας μια νέα μορφή εξαπάτησης που έχει να κάνει με την δήθεν αποστολή δέματος από τα ¨ΕΛΤΑ¨. Στο νέο διαδικτυακό κόλπο οι σπείρες αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του υποψήφιου θύματος, ενημερώνοντάς το ότι δήθεν δεν ήταν δυνατή η παράδοση του πακέτου που περίμενε από την …Πρωτοχρονιά(!) καθώς στο ¨σύστημά¨ τους φαίνεται ότι δεν πληρώθηκαν οι δασμοί των 5,24 ευρώ. Επισημαίνουν επίσης ότι θα πρέπει οι πελάτες – θύματα να επιβεβαιώσουν ότι οι δασμοί πληρώθηκαν, κάνοντας ¨επιβεβαίωση¨ σε ένα άγνωστο ling που υποδεικνύουν. Από κει και μετά η σπείρα κάνει πλέον τη δουλειά της καταφέρνοντας να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία του υπολογιστή ή του κινητού όπου υπάρχουν για πάρα πολλούς χρήστες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Στην απατηλή επιστολή υπάρχουν μάλιστα διαφορετικές ημερομηνίες αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι ψιλά γράμματα για πολλούς καθώς δεν δίνουν τη σημασία που θα έπρεπε με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα των απατεώνων.

Για αυτό πριν κάνετε …κλικ θυμηθείτε εάν είχατε να περιμένετε κάποιο δέμα από τα …Χριστούγεννα και κυρίως δείτε προσεκτικά τις ημερομηνίες που αναγράφονται στην επιστολή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σβήσετε το ηλεκτρονικό μήνυμα και να επικοινωνήσετε με τα ΕΛΤΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογικός πυρετός στο Κορωπί – Κίνηση ματ με σύμπραξη των συνδυασμών «Νέο Ξεκίνημα» με το «Κορωπί στο Επίκεντρο»

https://www.youtube.com/watch?v=bEdTXwfsF-c Ανακοίνωση Σύμπραξης Η τρέχουσα περίοδος ως απόρροια της υποχρηματοδότησης, της...

ΛΑΥΡΙΟ: Μια μικρή όαση αναψυχής δημιούργησε η ΔΑΝΕΤΑΛ για τους πολίτες. Αναπλάστηκε πλήρως το πάρκο Νεάπολης – Αγίου Ανδρέα

https://www.youtube.com/watch?v=6lZaEmmwabw Κάποιες τελευταίες πινελιές χρειάζονται πλέον για να παραδοθεί πλήρως...

Τελευταία Άρθρα

spot_img