24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΣκληρή μάχη να σωθεί το εθνικό πάρκο της Δαδιάς στο Σουφλί, δίνουν...

Σκληρή μάχη να σωθεί το εθνικό πάρκο της Δαδιάς στο Σουφλί, δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές. Συνδρομή από 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ημερομηνία:

Σκληρή “μάχη” με τις φλόγες που κατακαίνε πεύκα και οτιδήποτε άλλο βρίσκουν στον δρόμο τους στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμμης, δίνουν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Με τις επίγειες δυνάμεις να ενισχύονται συνέχεια όλη τη νύχτα από τους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, με το πρώτο φως η γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύθηκε με 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, στο ύψος του χωριού Λύρα όπου και ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης και παρά την μεγάλη κινητοποίηση επεκτάθηκε και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Δυνάμεις του στρατού και του δήμου Σουφλίου με υδροφόρες και μηχανήματα έργου που ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες, έχουν επίσης ριχθεί στην “μάχη” προκειμένου η κατάσταση να βελτιωθεί και να περιοριστεί η καταστροφή του δάσους από πεύκα που υπάρχει στην περιοχή, δίπλα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Το θετικό είναι ότι δεν απειλούνται τα σπίτια στα διπλανά χωριά της Λύρας και της Λευκίμμης, αν και κάποια στιγμή οι άνεμοι έκαναν τη φωτιά να κινηθεί απειλητικά προς τους οικισμούς.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img