20.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΑκραίες καιρικές συνθήκες στην Ανατολική Αττική λόγω ισχυρών ανέμων. Σε συναγερμό  Πυροσβέστες...

Ακραίες καιρικές συνθήκες στην Ανατολική Αττική λόγω ισχυρών ανέμων. Σε συναγερμό  Πυροσβέστες – Πολιτική Προστασία – Εθελοντές

Ημερομηνία:

Μια ακόμη δύσκολη μέρα καλούνται να διαχειριστούν οι ομάδες πυρόσβεσης καθώς από το πρωί, κυρίως στην Ανατολική Αττική επικρατούν ιδιαίτερα δύσκολες όσο και επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιάς  λόγω του ισχυρού ανέμου που κάποιες στιγμές οι ριπές αγγίζουν ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ! Πριν λίγη ώρα δόθηκε εντολή να είναι όλοι οι πυροσβέστες σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και εγρήγορση και να ενεργούν συνεχείς περιπολίες για τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα  Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img