12.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΚόσμοςΤεράστιος Τσιτσιπάς... και τώρα τελικός!!!

Τεράστιος Τσιτσιπάς… και τώρα τελικός!!!

Ημερομηνία:

Μόλις σφράγισε τον ημιτελικό κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχθηκε ότι πρέπει να παίξει το καλύτερό του τένις για να έχει πιθανότητες απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι κι έγινε… Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε σπουδαίο τένις και μάλιστα εφάρμοσε μια διαφορετική στρατηγική απ’ότι μας έχει συνηθίσει, επικρατώντας με 7-6(6), 3-6, 6-3 του Ρώσου αντιπάλου του, στον καθυστερημένο ημιτελικό του Cincinnati Masters, λόγω της βροχής που ταλαιπώρησε τους πάντες το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Οχάιο.

Ο Τσιτσιπάς ανέβηκε 37 φορές στο φιλέ και δεν έπαιξε το παιχνίδι που βόλευε τον Μεντβέντεφ πίσω από τη βασική γραμμή, ξεδιπλώνοντας το all court παιχνίδι του με εντυπωσιακό τρόπο στο κεντρικό court του Lindner Family Tennis Center.

Ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά επί του Μεντβέντεφ, σε 10 μεταξύ τους αναμετρήσεις με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει το εισιτήριο για τον δεύτερο τελικό του σε hard court Masters τουρνουά, μετά το Τορόντο 2018.

Αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής ο εκπληκτικός Μπόρνα Τσόριτς που κέρδισε 6-3, 6-4 τον Κάμερον Νόρι στον πρώτο ημιτελικό.

Υπήρχαν ορισμένα δύσκολα χτυπήματα που χρειάστηκε να βγάλω σήμερα. Μερικές ρηχές μπάλες που εκμεταλλεύτηκα. Πολλά θαρραλέα serve&volley, προσεγγίσεις στο φιλέ που αναμφίβολα που έδωσαν τη σπουδαία αυτή νίκη σήμερα” είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το game plan που ακολούθησε κόντρα σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στο tour.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και αμφίρροπη από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους δύο αντίζηλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δείχνοντας πως θέλουν πολύ αυτή τη νίκη.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα, καταφέρνοντας να πάρει στις λεπτομέρειες το εναρκτήριο σετ του ημιτελικού, έχοντας μείνει πίσω με break στο πρώτο game της αναμέτρησης ενώ έσωσε και set point του Μεντβέντεφ στο 6-5 του tie break.

Η αντίδραση του Μεντβέντεφ ήταν άμεση αφού μπήκε πολύ δυνατά στο 2ο σετ και με δύο σερί breaks έφτασε να προηγείται 4-0 ενώ η καθυστερημένη αντίδραση του Στέφανου δεν έφερε αποτέλεσμα, με τον Ρώσο να στέλνει τον ημιτελικό στο καθοριστικό σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός και εφαρμόζοντας άψογα το παιχνίδι του, κατάφερε να μην απειληθεί από τον αντίπαλό του και να εκμεταλλευτεί το break στο 6ο game (4-2), διατηρώντας παράλληλα το σερβίς του μέχρι το τέλος.

“Ήξερα ότι θα είναι δύσκολη αποστολή στο 3ο σετ. Το έκανε πολύ απαιτητικό σωματικά για μένα ο Ντανίλ. Απλά εκμεταλλεύτηκα κάποια χαμένα πρώτα σερβίς του. Είχα κάποιες ευκαιρίες που φαινόταν ότι θα καθόντουσαν στην πλευρά μου. Έχασε κάποια πρώτα σερβίς και αυτό μου έδωσε χρόνο να σκεφτώ πιο καθαρά την επόμενη κίνησή μου. Μου έδωσε ένα double fault στο break point και αυτό ήταν σημαντικό για τη ψυχολογία μου. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και ψύχραιμος” είπε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα.

Ο Μεντβέντεφ τελείωσε το ματς με μόλις 49% ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Τσιτσιπάς ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής επισκέφτηκε 36 φορές το φιλέ, κερδίζοντας το 75% των πόντων του εκεί (27/36), αυξάνοντας συνέχεια την πίεση στο αντίπαλο court.

πηγή: tennis24

 

 

Σχετικά Άρθρα

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

O Jannik Sinner, με ανατροπή, πρωταθλητής στο Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο 22χρονος Ιταλός Jannik Sinner είναι...

Ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Fritz και αποκλείστηκε απο το Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να...

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στους 16 του Australian Open

Του Νίκου Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 6-3, 6-0,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img