18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΗ Τουρκία κλιμακώνει νέο υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας!  Πολιορκητικός κριός...

Η Τουρκία κλιμακώνει νέο υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας!  Πολιορκητικός κριός και πάλι οι παράτυποι μετανάστες

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια νέα πολύ ιδιόμορφη όσο και σοβαρότατη απειλή σε βάρος της ασφάλειας της πατρίδας μας που φαίνεται ότι αποτελεί συνέχεια του αποτυχημένου υβριδικού πολέμου που είχε σχεδιάσει και έθεσε σε εφαρμογή η Τουρκία την Άνοιξη του 2020.   

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες παρατηρείται μια σοβαρή κλιμάκωση της πίεσης στα σύνορά μας στο Έβρο με άλλη μία  οργανωμένη, συστηματική και σύνθετη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από Τουρκία, καθώς ήδη ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επιχείρησαν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα από τις αρχές Αυγούστου ξεπερνούν τα 25.000 άτομα! Κι έχουμε ακόμη μια εβδομάδα για να κλείσει ο μήνας.

Σε πραγματικούς αριθμούς σχεδόν δηλαδή όσοι παράνομοι μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί και τον Μάρτιο του 2020  απέναντι από τις Καστανιές και προωθούνταν βίαια από το καθεστώς Ερντογάν για να περάσουν στη χώρα μας.

Σήμερα στο σύνολό τους είναι μετανάστες από τη Συρία οι οποίοι, όπως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι στις Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, αναγκάζονται να μπουν στο δίλημμα από τους Τούρκους, είτε να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να μπουν παράνομα στη χώρα μας, είτε να επιστρέψουν πίσω στη Συρία.  

Στην χθεσινή σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ έγινε μια αναλυτική αποτίμηση του τεράστιου προβλήματος που κλιμακώνεται αισθητά όσο περνούν οι μέρες και δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για τη νέα μορφή υβριδικού πολέμου που ξεκίνησε η Τουρκία σε βάρος της χώρας μας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση επέκταση του φράχτη στον Έβρο κατά 80 χιλιόμετρα επιπλέον των ήδη 37,5 χιλιομέτρων που ήδη υπάρχουν σήμερα, (12,5 χιλιόμετρα στον βόρειο Έβρο – νότιο τμήμα κλιμακωτά 25 χιλιόμετρα), με προοπτική σε βάθος χρόνου να καλυφθεί πλήρως το σύνολο της συνοριακής γραμμής που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ο φράχτης διευκολύνει κατά πολύ τον αποτελεσματικό έλεγχο των προσφυγικών ροών. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο κατασκευαστή θα ξεκινήσει άμεσα τις επόμενες κιόλας εβδομάδες.

Στον Έβρο θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250 συνοριοφύλακες, ενώ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ¨βαρκάρη των λαθρεμπόρων των ψεύτικων ελπίδων για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας.¨

  

 

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img