19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΟικιστές Πλάκας Κερατέας: «Ζητήσαμε συντήρηση του χώρου και πήραμε ένα Αθλητικό κέντρο!»

Οικιστές Πλάκας Κερατέας: «Ζητήσαμε συντήρηση του χώρου και πήραμε ένα Αθλητικό κέντρο!»

Ημερομηνία:

Την πλήρη ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείο στην Πλάκα Κερατέας, εξέφρασαν οι κάτοικοι του οικισμού οι οποίοι  μπορούν πλέον, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους,  να απολαμβάνουν έναν πολυχώρο αναψυχής και αθλητισμού που τόσο έλειπε από την περιοχή τους. Το έργο ανάπλασης του Δήμου Λαυρεωτικής που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την ΔΑΝΕΤΑΛ ολοκληρώθηκε ταχύτατα και παραδόθηκε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί.

Καινούργιο γήπεδο Μπάσκετ.

Ανακοίνωση Συλλόγου Οικιστών:

«Ζητήσαμε συντήρηση του χώρου και πήραμε ένα Αθλητικό κέντρο!»

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς  και ο Αντιδήμαρχος Χάρης Ζαγουρής τελικά ήταν οι μόνοι που αντιλήφθηκαν την αξία (Ιστορική, ηθική και αντικειμενική) του Χώρου του πρώην Δημοτικού Σχολείου στην Πλάκα   Κερατέας Λαυρεωτικής, ενός Χώρου έκτασης 6 στρεμμάτων, εντός Οικισμού προ του 1923, σε ίση απόσταση από τη Κάτω και Πάνω Πλάκα από την Παλαιοκαμάριζα και  σε απόσταση αναπνοής από πολλούς Οικισμούς.

Ήταν ο μόνοι που σε μία περίοδο δεκαετιών  κατάλαβαν ότι ένα έργο σε αυτόν τον Δημοτικό Χώρο θα μπορούσε να  είναι ένα έργο πνοής για πολλούς οικισμούς και χιλιάδες κατοίκους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Πριν από 20 χρόνια η κατάργηση του Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Πλάκα Κερατέας Λαυρεωτικής ήταν ένα ακόμα βήμα υποβάθμισης του Χωριού μας.

Από την μία στιγμή στην άλλη, από το κέντρο του Χωριού που βρισκόταν το Δημοτικό Σχολείο,  σταμάτησαν να ακούγονται παιδικές φωνές, σύντομα το κυρίως κτίριο άρχισε να ερημώνει και οι αθλητικές εγκαταστάσεις να απαξιώνονται χωρίς συντήρηση.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση, ο Σύλλογός μας αιτήθηκε την παραχώρηση του χώρου του Σχολείου για χρήση από του κατοίκους του Χωριού και ο Δήμος (Κερατέας τότε) ανταποκρίθηκε θετικά.

Στα χρόνια που πέρασαν ο Σύλλογος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου αλλά λόγω των πενιχρών  οικονομικών δυνατοτήτων του αλλά και του περιορισμένου (διαχρονικά) ενδιαφέροντος από την μεριά του Δήμου, το μόνο που καταφέραμε ήταν να επιβραδύνουμε την απαξίωση η οποία ουσιαστικά περιορίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο και τις εξωτερικές εγκαταστάσεις του Σχολείου.

Στο τέλος του 2022 η απαξίωση – καταστροφή των στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων  και της περίφραξης του χώρου ήταν τέτοια που αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σοβαρά τον κίνδυνο ατυχήματος.

Τότε για μία ακόμη φορά αποφασίσαμε να αιτηθούμε,  μαζί με  παράλληλη πρωτοβουλία κατοίκων για συλλογή υπογραφών,  τον  εξωραϊσμό του Χώρου με έμφαση στην επικινδυνότητα.

Ο Δήμαρχος και  ο Αντιδήμαρχος Χάρης Ζαγουρής, υπεύθυνος για την συντήρηση των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων, μας άκουσαν με πραγματική διάθεση να βοηθήσουν  και το αποτέλεσμα ήταν αυτό ……

Καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου για παιδιά και εφήβους.
Καινούργια πέτρινη Βρύση με σεβασμό στην Παράδοση.

Καινούργια περίφραξη και φωτισμός με σύγχρονη ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Επισκευή όλων των τοιχίων και των παλαιών εγκαταστάσεων.  Καινούργια παγκάκια.

Χώρος για τα ποδήλατα (σημασία στη λεπτομέρεια)

Μπράβο στον Δήμαρχο Δ. Λουκά, μπράβο στον Αντιδήμαρχο Χάρη Ζαγουρή και φυσικά ένα ακόμα μπράβο  στους δεκάδες Εργαζόμενους στην  ΔΑΝΕΤΑΛ και στα Εξωτερικά Συνεργεία για τον Επαγγελματισμό τους, την Συνέπεια στην εργασία τους και την Συμπεριφορά τους προς τα Μέλη του Συλλόγου μας και τους Κατοίκους του Χωριού μας .

Τελειώνοντας Θέλουμε να επισημάνουμε  ότι έχει γίνει κατανοητό από την Δημοτική μας Διοίκηση (ελπίζουμε και από τις μελλοντικές),  ότι η πρώην κοινότητα  Πλάκας Κερατέας – Λαυρεωτικής, εκτός της ανεκτίμητης κληρονομιάς από την μεταλλευτική της Ιστορία,  διαθέτει μεγάλης έκτασης Δημοτικούς Χώρους με δυνατότητα δόμησης και  δίνει την  ευκαιρία για κατασκευή υποδομών που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν πλειάδα  όμορων οικισμών και να βελτιώσουν της ζωή χιλιάδων κατοίκων.

(Εξ. & Πολιτιστικός Σύλλογος Οικιστών Πλάκας Κερατέας Λαυρεωτικής)

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img