16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣοκ! Συμμορία με ...12χρονα εμπλέκονται σε 28 ληστείες

Σοκ! Συμμορία με …12χρονα εμπλέκονται σε 28 ληστείες

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν (5) μέλη ηλικίας από 12 έως 15 ετών

Εξιχνιάστηκαν -28- ληστείες και -13- κλοπές

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης οργανωμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 15-9-2022 στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πέντε ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας από 12 έως 15 ετών μέλη της εγκληματικής ομάδας που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τεσσάρων ταυτοποιημένων μελών της συμμορίας που αναζητούνται, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας τα μέλη της οποίας διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον πέντε ημεδαποί που συνέδραμαν την εγκληματική δράση της συμμορίας ως συνεργοί.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών και κλοπών στην προαναφερθείσα περιοχή με παρόμοιο τρόπο δράσης, που χαρακτηρίζονταν από εκδήλωση βίας σε βάρος των παθόντων, αποκαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε η δράση συμμορίας ανηλίκων με αδιάλειπτη δράση, συγκεκριμένη δομή και κατανομή εναλλασσόμενων ρόλων στα μέλη της.

Αρχηγικό ρόλο κατείχαν δύο μέλη της ομάδας (13χρονος και 15χρονος), οι οποίοι ανέλαβαν τα «επιχειρησιακά ηνία» της διεύθυνσης της συμμορίας από προηγούμενα ενήλικα μέλη που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί σε προγενέστερο χρόνο.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας στοχοποιούσαν και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς οχημάτων, είτε εμφανιζόμενοι αιφνιδιαστικά στη μέση του δρόμου, έχοντας προηγουμένως αναπτυχθεί αθέατα στο σημείο, είτε τοποθετώντας διάφορα εμπόδια στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, τα μέλη της συμμορίας περικύκλωναν το όχημα και με χρήση βίας αφαιρούσαν από τον εκάστοτε οδηγό προσωπικά αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Σε κάποιες περιπτώσεις θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας έπεσαν θύματα οδηγοί ταξί, τους οποίους καλούσαν, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω εφαρμογών, καθώς και διερχόμενοι διανομείς.

Την ίδια μεθοδολογία της αιφνιδιαστικής επίθεσης ομάδας μελών της συμμορίας ακολουθούσαν και σε βάρος διερχόμενων πεζών πολιτών.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν:

  • -17- ληστείες σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων,
  • -7- ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί,
  • -3- ληστείες σε βάρος διερχόμενων πεζών,
  • -1- ληστεία σε βάρος μαθητών έξωθεν σχολικού συγκροτήματος,
  • -8- κλοπές από οδηγούς ταξί και οχημάτων,
  • -3- κλοπές από διερχόμενους πεζούς,
  • -1- κλοπή από οικία και
  • -1- κλοπή από σχολικό κτίριο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img