24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΑπίστευτο: Ο σεισμός των 7,6 ρίχτερ στο Μεξικό σημειώθηκε την ίδια ημέρα...

Απίστευτο: Ο σεισμός των 7,6 ρίχτερ στο Μεξικό σημειώθηκε την ίδια ημέρα με τους φονικούς σεισμούς του 1985 και του 2017!!!

Ημερομηνία:

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών, συγκλόνισε το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στις 21:06 ώρα Ελλάδος, (1:06 μ.μ. τοπική) την πόλη Πλασίτα δε Μορέλος στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο κεντρικό Μεξικό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Λιμάνι του Ειρηνικού, Μανζανίγιο από κατάρρευση τοίχου σε κατάστημα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο Μεξικό στις 19 Σεπτεμβρίου έχουν σημειωθεί ακόμη δύο μεγάλοι σεισμοί στο παρελθόν: αυτός των 8 ρίχτερ το 1985 και εκείνος των 7,1 ρίχτερ το 2017.

Μάλιστα οι δύο πρώτες δονήσεις ήταν από τις πλέον καταστροφικές στη χώρα.

Κι αυτό γιατί στον πρώτο έχασαν τη ζωή τους περίπου 5.000 άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης του Μεξικού, ενώ σε αυτόν του 2017 σκοτώθηκαν πάνω από 350 άτομα.

Τραγική ειρωνεία ότι τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί στο Μεξικό άσκηση προσομοίωσης, σαν υπενθύμιση προς τους πολίτες για το πώς να προστατευτούν από τους σεισμούς που είναι αρκετά συχνοί στη χώρα.

Το μεσημέρι λοιπόν ο συναγερμός ήχησε το στην Πόλη του Μεξικού, με αρκετούς χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στον δρόμο για τον υποτιθέμενο σεισμό που χτύπησε την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η χώρα είχε χτυπηθεί από σεισμό 8,1R στη Μιτσοακάν, την ίδια πολιτεία που χτυπήθηκε λίγο αργότερα από τον πραγματικό σεισμό!

Το θέμα είναι ότι λίγα λεπτά μετά το τέλος της άσκησης ο εγκέλαδος χτύπησε στην πραγματικότητα τη χώρα με χιλιάδες πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόσκαιρη αναστάτωση με διακοπές ρεύματος και στις συγκοινωνίες.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Τελευταία Άρθρα

spot_img