18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΝηπιαγωγείο Λεγραινών: Η ομαδική προσπάθεια έφερε Υπουργική υπογραφή και επαναλειτουργία με παιδικά...

Νηπιαγωγείο Λεγραινών: Η ομαδική προσπάθεια έφερε Υπουργική υπογραφή και επαναλειτουργία με παιδικά χαμόγελα!

Ημερομηνία:

Γέμισε με φωνές, τραγούδια και παιδιά χαμόγελα και πάλι το νηπιαγωγείο στα Λεγραινά. Ένα σχολείο που παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης λιλιπούτειων μαθητών.  Φέτος ωστόσο ο αριθμός των παιδιών έστω και οριακά ξεπέρασε το απαιτούμενο κατώτατο όριο που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να διεκδικήσουν και δικαίως την επαναλειτουργία του σχολείου. Με μπροστάρη τον ιερέα του χωριού πατήρ Παναγιώτη Παπαθεοδώρου και συμπαραστάτες το σύνολο των κατοίκων και της διοίκησης του Δήμου Λαυρεωτικής, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να πάρουν την πολυπόθητη υπουργική υπογραφή επαναλειτουργίας αλλά και να ετοιμάσουν κατάλληλα τους χώρους για την υποδοχή και φιλοξενία των μικρών μαθητών, καθώς το κτίριο λειτουργούσε ως δημοτικό ιατρείο.

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων έχοντας επικεφαλής τον ιερέα του χωριού και το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και τελικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε δεκτό το αίτημα και έβαλε την υπογραφή της ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα του σχολείου στους μικρούς μαθητές. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το έμπειρο τεχνικό προσωπικό της ΔΑΝΕΤΑΛ και οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Λαυρεωτικής, έκαναν όλες τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες για να γίνει ο χώρος φιλικός προς τα παιδιά, φυτεύτηκαν λουλούδια στα παρτέρια,  ενώ τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν καινούργια παιχνίδια στον προαύλιο χώρο όπου λειτουργεί η παιδική χαρά.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συμβολή του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαυρεωτικής Γιάννη Γιαννάκη, ο οποίος φρόντισε για τον συνολικό εξοπλισμό του σχολείου σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνίδια και άλλα.  

Αναμόρφωση ωστόσο θα γίνει και εσωτερικά με ζωγραφιές στους τοίχους και ριζική ανακαίνιση στις τουαλέτες του σχολείου. Το Attica Press News πήγε στο νηπιαγωγείο Λεγραινών και συνομίλησε με τον δραστήριο ιερέα του χωριού πατήρ  Παναγιώτη Παπαθεοδώρου αλλά και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Λαυρεωτικής Ελένη Κανελλοπούλου, για αυτή την ομαδική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία και ξανάδωσε ζωή στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img