16.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέα«Όταν βρέθηκα άνεργος στα 59 μου αισθάνθηκα πως είμαι ένα τίποτα!» Κατάθεση...

«Όταν βρέθηκα άνεργος στα 59 μου αισθάνθηκα πως είμαι ένα τίποτα!» Κατάθεση ψυχής των εργαζομένων στο πρόγραμμα ¨55-67¨ της ΔΑΝΕΤΑΛ του Δ. Λαυρεωτικής.

Ημερομηνία:

Τέσσερις προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία, ελάχιστα χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη φέρνει σήμερα στο φως το Attica Press News. Τέσσερις ανθρώπινες ιστορίες σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο χωρίς μεροκάματο, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν. Όπως μας λέει ο εργολάβος οικοδομών από την Κερατέα Ιωάννης Σκλέπας ο οποίος εργάστηκε στο πρόγραμμα ¨55-67¨της ΔΑΝΕΤΑΛ του Δήμου Λαυρεωτικής, ώστε σήμερα να μπορεί να απολαμβάνει τη σύνταξη του:  «Ήμουν άνεργος 10 χρόνια. Όταν φτάσαμε σε  αυτό το σημείο, ήταν σα να έπεσε ο ουρανός να μας πλακώσει. Είχαμε τα παιδιά μικρά να τα φροντίσουμε, να τα σπουδάσουμε, όπως όλος ο κόσμος.  Ψάχναμε για δουλειά δεξιά αριστερά αλλά όταν άκουγαν την ηλικία μου έκλειναν την πόρτα. Ένοιωθα τελείως άχρηστος πλέον.»

Την ίδια απόγνωση ένοιωσε και ο Πυθαγόρας Σάλμοντ όταν βρέθηκε άνεργος λίγο πριν συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για να βγει στη σύνταξη: «Όταν είσαι στην ηλικία των 60 ετών και βρίσκεσαι ξαφνικά στην ανεργία, χωρίς δουλειά, νιώθεις τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια σου. Νιώθεις τελείως ξεκρέμαστος. Η αίσθηση είναι ότι είσαι ένα τίποτα, ένας απόμαχος της ζωής πολύ πρόωρα. Ευτυχώς η συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση η ΔΑΝΕΤΑΛ του Δήμου Λαυρεωτικής, το είδε τελείως διαφορετικά και έτσι μέσα από το «πρόγραμμα 55-67»  μας δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούμε και πάλι στην αγορά εργασίας.  Αλλά ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να συμπληρώσουμε και τα απαραίτητα ένσημα για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη σύνταξη. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε αμέσως από το Δήμαρχος Δημήτρη Λουκά και τον πρόεδρο της ΔΑΝΕΤΑΛ Χάρη Ζαγουρή. Το έτρεξαν και είχε αποτέλεσμα. Σήμερα εργάζονται περισσότεροι από 35 τεχνίτες άνω των 55 ετών, ενώ ήδη όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 120 άτομα είχαν την δυνατότητα και τη χαρά να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και να βγουν στη σύνταξη.»

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img