22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΔήμος Λαυρεωτικής: Κάθετα αντίθετοι διοίκηση και πολίτες στα σενάρια περί καύσης απορριμμάτων...

Δήμος Λαυρεωτικής: Κάθετα αντίθετοι διοίκηση και πολίτες στα σενάρια περί καύσης απορριμμάτων στη ΔΕΗ Λαυρίου.

Ημερομηνία:

“Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τα σενάρια περί καύσης των απορριμμάτων στη ΔΕΗ Λαυρίου!”  Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο ενδιαφέρον που δείχνει η διοίκηση της ΔΕΗ για μια ανάλογη δραστηριότητα στην μονάδα του Λαυρίου.
“Διάβασα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Καθημερινή’’ σχετικό με την καύση απορριμμάτων σε υφιστάμενες μονάδες παραγωγής ενέργειας και για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ΔΕΗ για τη μονάδα της στο Λαύριο. Η θέση μας είναι απόλυτη και μη διαπραγματεύσιμη. Το Λαύριο είναι μια επιβαρυμένη και υπερκορεσμένη περιοχή. Ως εκ τούτου η φέρουσα ικανότητα του Λαυρίου δεν επιτρέπει δραστηριότητα άλλη που να θίγει τους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και τη δυνατότητα αειφορίας του. Παράλληλα ο χαρακτήρας που συγκροτεί το Λαύριο ως τόπος που ανήκει στην Τριλογία της Αττικής, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, υπονομεύεται πλήρως από έναν τέτοιο σχεδιασμό. Κλείνω υπογραμμίζοντας ότι ένας τέτοιος ενδεχόμενος σχεδιασμός βρίσκει κάθετα απέναντι τόσο τη Δημοτική αρχή και το σύνολο των παρατάξεων, όσο και τους συμπολίτες μας της Λαυρεωτικής.

Σχετικά Άρθρα

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img