16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΡεπορτάζΚαθημερινός Γολγοθάς για 90 μαθητές από το Μαρκόπουλο. Πάνε με το ΚΤΕΛ...

Καθημερινός Γολγοθάς για 90 μαθητές από το Μαρκόπουλο. Πάνε με το ΚΤΕΛ στο ΕΠΑΛ Κορωπίου στοιβαγμένοι σαν ¨σαρδέλες¨ και επιστρέφουν σπίτι με τα πόδια!!!

Ημερομηνία:

Έναν καθημερινό Γολγοθά βιώνουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς περισσότερα από 90 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, τα οποία αναγκάζονται να μετακινούνται πρωί και απόγευμα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να πάνε στο σχολείο τους, στο ΕΠΑΛ Κορωπίου. Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι φορείς όφειλαν να έχουν λεωφορείο για τις καθημερινές μετακινήσεις των 90 μαθητών, όπως γίνεται σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, εδώ δυστυχώς ισχύει το …όποιος πρόλαβε – πρόλαβε να μπει στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ γιατί αλλιώς σχολείο δεν έχει!

Οι δεκάδες ανήλικοι μαθητές από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη αναγκάζονται να μετακινούνται όρθιοι, στοιβαγμένοι σα σαρδέλες στο πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα που έχει τέρμα το ΜΕΤΡΟ στο Νομισματοκοπείο και όπως είναι επόμενο γεμίζει ασφυκτικά από επιβάτες κάθε ηλικίας. Πέρα από τους κινδύνους που διατρέχουν όταν στέκονται όρθιοι κατά τη διάρκεια της μετακίνησης από πόλη σε πόλη, στο Κορωπί η στάση βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο και κάτι, μακριά από το σχολείο. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν κατά την επιστροφή των μαθητών από το Κορωπί στο Μαρκόπουλο. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν έχουν σταθερή ώρα διέλευσης, (υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τη μιάμιση ώρα)  με αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να το …κόβουν με τα πόδια στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, 7 χιλιόμετρα απόσταση, καθώς πιέζονται χρονικά να προλάβουν και άλλες δραστηριότητες όπως είναι κάποιο φροντιστήριο μαθημάτων ή ξένων γλωσσών, ή προπονήσεις και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Γονείς και μαθητές ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας, το Δήμο Μαρκοπούλου και την Περιφέρεια να δώσουν επιτέλους άμεσα λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Απαιτούν να έχουν τα παιδιά τους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και σωστή μεταχείριση καθώς η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια τους.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογικός πυρετός στο Κορωπί – Κίνηση ματ με σύμπραξη των συνδυασμών «Νέο Ξεκίνημα» με το «Κορωπί στο Επίκεντρο»

https://www.youtube.com/watch?v=bEdTXwfsF-c Ανακοίνωση Σύμπραξης Η τρέχουσα περίοδος ως απόρροια της υποχρηματοδότησης, της...

ΛΑΥΡΙΟ: Μια μικρή όαση αναψυχής δημιούργησε η ΔΑΝΕΤΑΛ για τους πολίτες. Αναπλάστηκε πλήρως το πάρκο Νεάπολης – Αγίου Ανδρέα

https://www.youtube.com/watch?v=6lZaEmmwabw Κάποιες τελευταίες πινελιές χρειάζονται πλέον για να παραδοθεί πλήρως...

Τελευταία Άρθρα

spot_img