18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις"Φεύγει… μένει ο Ερντογάν…τίποτα δεν θ’ αλλάξει!" Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Φεύγει… μένει ο Ερντογάν…τίποτα δεν θ’ αλλάξει!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, πως η Ελλάδα πασχίζει να ενηλικιωθεί και επιτέλους να θωρακιστεί απέναντι στις παιδικές ασθένειες που την απειλούν και το “εμβόλιο” λέγεται… Τουρκία!

Βέβαια η Τουρκία του Ερντογάν, αυτή τη στιγμή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις κατά την άποψή της ηγεσίας της ισχυρές βαλλιστικές τις δυνατότητες, για να απειλήσει την κατά τ’ άλλα σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Ελλάδα, η οποία όμως από την άλλη, ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν μας ενημέρωσε κομπάζοντας, πως ο τελευταίος τουρκικός πύραυλος που εκτόξευαν δοκιμαστικά στη Μαύρη Θάλασσα, μπορεί εύκολα να χτυπήσει ακόμα και την Αθήνα, την οποία “έχει” στην ακτίνα δράσης του!

Καλά τα λέει ο αγαπητός Ταγγίπ, αποφεύγει να αναφέρει, πως οι απελναντί τους  -οι Έλληνες, διαθέτουν αποτελεσματικότατα αντίμετρα, όντας διαθέτοντας μία κορυφαία αντιπυραυλική ομπρέλα, την οποία τώρα ενισχύουν ακόμα περισσότερο! Αποφεύγει για ευνόητους λόγους να αναφέρει, πως όσους πυραύλους και να εκτοξεύσει, όλοι τους θα καταστραφούν και λίγο αργότερα, θα εξαϋλωθούν και οι πλατφόρμες εκτόξευσής τους, πριν καν καταλάβουν από που τους ήρθε! Ξεχνά πως η Ελλάς δεν είναι Αρμενία, και σίγουρα δεν είναι Συρία, αλλά μια μικρή μεν χώρα -σε σχέση με την Τουρκία, η οποία όμως διαθέτει συντεταγμένες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις που ειδικά στον αέρα κυριαρχούν!

Ας πάρουμε όμως την υποθετική περίπτωση, πως όντως ξεσπά πόλεμος της Τουρκίας εναντίον μας, ποιος αλήθεια θα πατήσει το κουμπί για να εκτοξεύσει  -αν βέβαια λειτουργεί, τον περήφανο πύραυλο Tyfun, που μπορεί όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, να πλήξει ακόμα και την Αθήνα;

Ας μην γελιόμαστε: και οι δύο χώρες αποτελούν την νοτιοανατολική άκρη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που σίγουρα δεν θα της ήταν εύκολο να επιτρέψει τη διάλυση μιας ολόκληρης πτέρυγάς της!

Όμως εντός της Τουρκίας του Ερντογάν, σήμερα, όπως και χθες ή  προχθές, υπάρχουν όλες οι τάσεις που κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί… και που όλες ουσιαστικά χαρακτηρίζονται από τα ίδια κόμπλεξ έναντι της Ελλάδος, το ίδιο μίσος για τους Έλληνες, ενώ και τα δύο εκφράζονται με τον ίδιο ακριβώς επιθετικό αναθεωρητισμό! Η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας ποτέ δεν άλλαξε, ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει, άσχετα με το ποιος ή ποιοι την κυβερνούν! Τα πράγματα θα κυλούν όπως κυλούν, αλλά από άλλη οπτική γωνία, μετά από κάθε αλλαγή ηγεσίας!

Οι ισλαμιστές του Ερντογάν θα ήθελαν να στείλουν τέτοιους πυραύλους  -αν μπορούσαν, να εκραγούν στην Ελλάδα, όχι απαραίτητα για να μας καταστρέψουν, αλλά για να μας εντάξουν ως υποτελείς τους στη σφαίρα επιρροής και ελέγχου τους! Τύποι σαν τον Ερντογάν, θεωρούν ακόμα και σήμερα… εν έτει 2022, πως η Ελλάδα πριν από 200 χρόνια αποστάτησε από το άρμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πρέπει κατά κάποιον τρόπο, να την κάνει να επιστρέψει!

Ο λόγος που οι Κεμαλιστές όπως ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου,που όντως μισούν τους Ισλαμιστές και τον Ερντογάν, θα πατούσαν το κουμπί για να εκτοξευθεί ο πύραυλος, θα ήταν μόνο για να αλλάξουν τα σύνορα προς όφελος της Τουρκίας! Από την άλλη, ο ακροδεξιός υπερεθνικιστής Μπαχτσελί, και ηγέτης των γκρίζων λύκων έχει ακόμα πιο μεγαλόπνοα οράματα. Θέλει την μισή τουλάχιστον Ασία, μαζί με τα Βαλκάνια και την Βόρειο Αφρική κάτω από τις μπότες της ανάβιωμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Έτσι θα εξαπλωθεί και στις αντίστοιχες θάλασσες! Για το λόγο αυτό, αυνανίζεται νοητικά, ονειρευόμενος κατάκτηση των νησιών του Αιγαίου!

Ακροδεξιά υπέρ-εθνικίστρια είναι και η Ακσενέρ, η οποία, σε αντίθεση με τον ομογάλακτό της Μπαχτσελί, που είναι ορκισμένος εχθρός της Δύσης, είναι φιλοδυτική και φίλο-νατοϊκή, αλλά έχει τα δικά της σχέδια εναντίον όλων των χωρών που συνορεύουν με την Τουρκία με πρώτο στόχο την Ελλάδα,

Τέλος υπάρχουν 30-25 εκατομμύρια Κούρδοι, όχι και τόσο φιλικά προσκείμενοι στην Τουρκία, οι προοδευτικοί ειρηνιστές, φιλο-ευρωπαίοι του Ιμάμογλου,  του Νταβούτογλου και του Παπατζάν, αλλά και του πρώην προέδρου, Αμπυουλάχ Γκιούλ… μόνο που είναι λίγοι για να αλλάξουν ο καθένας από μόνος του την πολιτική της χώρας τους, αν και ακόμα και έτσι, δημιουργούν αρκετά μεγάλο θόρυβο και σημαντική ζημιά στο ΑΚΡ του Ερντογάν.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την κίνηση FETO του Fethullah Gülen, που διαθέτει ρίζες σε όλα τα επίπεδα της τουρκικής κοινωνίας αλλά και του ίδιου του βαθέως τουρκικού κράτους! Η FETO είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη πολιτικό-θρησκευτικά οργάνωση, που σκοπό έχει τη δημιουργία μιας ελίτ μουσουλμανικής κοινότητος, υψηλού μορφωτικού επιπέδου… μόνο που δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτόν και τις προθέσεις του, παρ’ όλο που η οργάνωσή του αγκαλιάζει πολλά στοιχεία της Ορθοδοξίας  -τιμά τον Άγιο Γεώργιο τον οποίο τιμά και την Παναγία που ούτως ή άλλως υπάρχει σε περίοπτη θέση και στη μουσουλμανική θρησκεία. 

Εμείς οι Έλληνες τι έχουμε απέναντι στους πυραύλους της Τουρκίας, που θα συνεχίσουν να μας απειλούν ακόμα και όταν πέσει ο Ετντογάν; Σίγουρα έχουμε τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις μας, την αντιπυραυλική μας ομπρέλα-ασπίδα και την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως και ότι είμαστε έμπιστο μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της Ε.Ε. με ισχυρές συμμαχίες! Όλα αυτά πρέπει να τα προβάλουμε για να εμπεδωθούν από φίλους και αντιπάλους… αλλά φθάνουν όλα αυτά; 

Μετά βεβαιότητος… όχι: πρέπει επιτέλους να ενηλικιωθούμε και να δράσουμε έξυπνα και άμεσα, τώρα που κλιμακώνονται οι προκλήσεις της Άγκυρας απέναντι στη Δύση συνολικά και ο Ερντογάν αναδεικνύεται σε “σύμμαχο και πιστό “köpek” του Πούτιν”, τώρα που η Τουρκία τα έσπασε ξανά με την Αίγυπτο για τη Λιβύη, ο Νετανιάχου κυβερνά πάλι το Ισραήλ, η Ιταλία αλλάζει στάση και η Τουρκία γίνεται όλο και περισσότερο ένα ακραιφνώς “αντιδυτικο” κράτος, θεωρώ πως είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή, επιτέλους να αντιληφθούμε, πως οι εξ’ Ανατολών γείτονές μας χρήζουν εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης από εμάς, χωρίς πολιτικές ανόητου και αναποτελεσματικού κατευνασμού και χωρίς φοβικά κόμπλεξ, τα οποία μέχρι χθες μας χαρακτήριζαν…”.

Ούτε συρράξεις και πολέμους επιθυμούμε, ούτε επεκτατικές βλέψεις εις βάρος γειτόνων έχουμε! Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να προβάλουμε ξεκάθαρα, πως θα προστατεύσουμε τη χώρα και το Έθνος από κάθε αναθεωρητική επιβουλή και αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε βίαια και αποφασιστικά…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img