23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαEmirates: Πώς βίωσαν οι επιβάτες την πορεία μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Emirates: Πώς βίωσαν οι επιβάτες την πορεία μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Μιλώντας στο OPEN σήμερα πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Σπυριδάκης – επιβάτης της πτήσης ΕΚ209 – περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν στο αεροσκάφος της Emirates. Πέταγαν πάνω από την Ιταλία, όταν τους ανακοινώθηκε ότι επιστρέφουν στην Αθήνα. Στην αρχή, όπως είπε ο κ. Σπυριδάκης, οι επιβάτες πίστευαν πως δεν είχαν ακούσει καλά την ανακοίνωση γιατί έγινε από τον πιλότο. Στη συνέχεια όμως το προσωπικό του αεροπλάνου τους ενημέρωσε ότι όντως γυρνάνε στην Αθήνα, γιατί οι επιβάτες ξεκίνησαν να ρωτάνε επίμονα. Αρχικά το προσωπικό δεν έλεγε τον λόγο επιστροφής και μετά από πίεση των επιβατών τους είπαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας.

 

Όσον αφορά τα F-16 ο κ. Συπιδάκης είπε ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε συνοδεία στο αεροσκάφος τους. «Όχι, όχι. Λόγω και της περασμένης ώρας ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι υπήρχε συνοδεία» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι οι επιβάτες κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς κάποια στιγμή ακόμα και το internet που είχαν πληρώσει κάποιοι για την διάρκεια της πτήση διεκόπη. 

 

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή ο,τιδήποτε. Απλά άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει» δήλωσε ο επιβάτης Emirates.  

Ο Γιάννης Σπυριδάκης περιέγραψε και την αγωνία που βίωσαν οι επιβάτες μέχρι να προσγειωθούν στο Ελ. Βενιζέλος καθώς μπορούσαν να παρακολουθήσουν την πορεία που ακολουθήσουν από τα monitors που είχαν μπροστά στις θέσεις τους, και έβλεπαν ότι δεν πετούσαν κοντά στη στεριά και πολύ νότια. Σημείωσε δε ότι όταν έφτασαν τους ανακοινώθηκε ότι αρχικά μπορούν να αποβιβαστούν μόνο όσοι είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα.

Όταν κατέβηκαν από τον αεροπλάνο, έγινε έλεγχος στα διαβατήρια και τις αποσκευές των επιβατών. «Εμείς καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν ανοίξαμε τα κινητά μας και είχαμε internet», είπε ο Γιάννης Σπυριδάκης. 

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας. Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή στα μαχητικά να απογειωθούν. 

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img