16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΚωνσταντινούπολη: Το PKK ευθυνόταν για την έκρηξη, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών της...

Κωνσταντινούπολη: Το PKK ευθυνόταν για την έκρηξη, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού – Συνελήφθη άτομο που φέρεται να άφησε τη βομβα

Ημερομηνία:

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους.

«Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη προσώπου που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αντιπρόεδρός του Φουάτ Οκτάι ανέφεραν χθες βράδυ πως για την επίθεση ευθυνόταν «γυναίκα».

Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.

Ερευνάται η εμπλοκή γυναίκας, η οποία φέρεται να έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας να αφήνει στο σημείο της έκρηξης μία τσάντα, και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε τουρκικά μέσα και κοινωνικά δίκτυα, η φερόμενη ως δράστις φορά παντελόνι παραλλαγής και μαύρη μαντίλα. Διακινήθηκε επίσης στην Τουρκία μία πληροφορία ότι είναι κόρη Κούρδου που είχε σκοτωθεί το 1990.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν μία γυναίκα, η οποία κάθεται επί 45 λεπτά σε ένα παγκάκι στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, αφήνει μία τσάντα και λίγο μετά η τσάντα αυτή εκρήγνυται.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img