19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΛαυρεωτική: Έντονη αστυνομική παρουσία με ΟΠΚΕ για την πάταξη της εγκληματικότητας αποφάσισε...

Λαυρεωτική: Έντονη αστυνομική παρουσία με ΟΠΚΕ για την πάταξη της εγκληματικότητας αποφάσισε το Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Συνάντηση Δημήτρη Λουκά με Τάκη Θεοδωρικάκο.   

Ημερομηνία:

Επίκαιρη όσο ποτέ λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, ήταν η συνάντηση εργασίας της διοίκησης του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Βασικός στόχος της σύσκεψης ήταν η  άμεση ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών τόσο στην Κερατέα όσο και στο Λαύριο, καθώς τους τελευταίους μήνες, υπάρχει έντονη παραβατικότητα από συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή κι έχουν ως ορμητήριο τους διάσπαρτους καταυλισμούς όπου παρατηρείται ανεξέλεγκτη και αυξανόμενη συγκέντρωση Ρομά. Κλοπές και λεηλασίες σε εξοχικά και κατοικίες, διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και πιάτσες αγοραίου έρωτα με νεαρά κορίτσια που τους τελευταίους μήνες άρχισαν να στήνονται στους δρόμους πέριξ των καταυλισμών.

Ήδη δόθηκε εντολή για μετακίνηση μιας ομάδας ΟΠΚΕ στην περιοχή για δύσκολες επιχειρήσεις ενώ θα υπάρξει αυξημένη παρουσία τόσο της Τροχαίας με συνεχείς ελέγχους στους δρόμους για τον εντοπισμό ατόμων ακόμη και ανηλίκων που οδηγούν χωρίς δίπλωμα, όσο και περιπολιών από τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα σε πόλεις και οικισμούς.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς συναντήθηκε αρχικά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο Κωνσταντίνο Λεβαντή και τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Μακροδημήτρη και στη συνέχεια με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, όπου μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, αναδείχτηκε η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης όχι μόνο των Τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Λαυρεωτικής αλλά και της αστυνόμευσης της περιοχής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε: «Επιδιώξαμε τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι πρωταρχικό μέλημα για εμάς να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μέσα από τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας. Ζητήσαμε να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας και την ενίσχυση της προστασίας των δημοτών μας. Σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους εργαζόμαστε καθημερινά για να έχουμε έναν ασφαλέστερο Δήμο.»

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img