19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΠαγκόσμιος συναγερμός μετά την επίθεση με πυραύλους στην Πολωνία

Παγκόσμιος συναγερμός μετά την επίθεση με πυραύλους στην Πολωνία

Ημερομηνία:

Η Ρωσία διαψεύδει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Πολωνία την ώρα που οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο είναι πολλές.

Στην Ευρώπη όμως και όχι μόνο έχει σημάνει συναγερμός με την κυβέρνηση της Πολωνίας να εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό διαβούλευσης του ΝΑΤΟ, επικαλούμενη το άρθρο 4 της συνθήκης.

Συγκεκριμένα όταν ένα κράτος μέλος της Συμμαχίας θεωρεί ότι απειλείται μπορεί να ζητήσει από τους εταίρους του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για να εξεταστεί η σοβαρότητα της απειλής και το πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι αποφάσεις λαμβάνονται ομόφωνα.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιοτρ Μίλερ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζεται κατά πόσο είναι αναγκαίο ένα αίτημα της Βαρσοβίας για διαβουλεύσεις με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, βάσει του μηχανισμού που προβλέπει το άρθρο 4, στον απόηχο της φονικής έκρηξης σε χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ΝΑΤΟ θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Επιβεβαιώνει τη συνεδρίαση και το ΝΑΤΟ

Την είδηση για τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε και η ίδια η Συμμαχία. Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, θα προεδρεύσει σήμερα σε «έκτακτη συνεδρίαση» των μονίμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στις φονικές εκρήξεις στην Πολωνία χθες Τρίτη, η οποία αποδόθηκε σε ρωσικούς «αδέσποτους» πυραύλους, επιβεβαίωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (15.11.2022) η εκπρόσωπός του.

«Ο Γενικός Γραμματέας θα προεδρεύσει αύριο (σ.σ. σήμερα) στην κατεπείγουσα συνεδρίαση των πρεσβευτών του NATO για να συζητηθεί αυτό το τραγικό συμβάν», δήλωσε η εκπρόσωπος Οάνα Λουγκέσκου

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img