18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις"Μήπως ήδη βιώνουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο;" Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Μήπως ήδη βιώνουμε τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο;” Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

  • “Ένας πόλεμος αρχίζει όταν θέλεις, αλλά νομοτελειακά, ποτέ δεν τελειώνει…  όταν θέλεις και αυτό είναι κάτι που από μόνο του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο! Όταν υπάρχουν πολλές μπίλιες στη ρουλέτα, ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις τι θα ξημερώσει! Ειδικά σε έναν γενικευμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, το κάθε στρατήγημα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την παντελώς απρόβλεπτη ηλιθιότητά των εκεί κυβερνώντων!”
  • Αυτό που βιώνει ο πλανήτης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,  δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν πραγματικές πιθανότητες, ο συγκεκριμένος πόλεμος να ψ  σε ΝΑΤΑοικό έδαφος και μετά όταν ο Ασκός του Αιόλου ανοίξει, άντε μετά μάζεψ’ τον!
  • Από τη μία, υπάρχει μια βίαιη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δια της οποίας ο πρόεδρος της πρώτης, Πούτιν, επιχειρεί να καταλάβει και να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας και να τα προσαρτήσει!
  • Από την άλλη, μία ολόκληρη Ευρώπη μαζί με την Αμερική, τον Καναδά και κάποιες άλλες χώρες, στηρίζουν σθεναρά την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά και μέσω αυτών των προμηθειών που απ’ ότι φαίνεται, τελειωμό δεν έχουν, ο στρατός του προέδρου Ζελένσκι έχει καταφέρει να σταθεί και μάλιστα να αντιστρέψει την κατάσταση επιτιθέμενος στα ρωσικά στρατεύματα που υποχωρούν έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες…
  • Αν αυτά τα δύο γεγονότα δεν υποδηλώνουν ξεκάθαρα, πως ήδη ένας παγκόσμιος πόλεμος διεξάγεται δια αντιπροσώπων, σε όλα τα επίπεδα  -οικονομικά, κοινωνικά, διαδικτυακά και αμιγώς στρατιωτικά, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να το εμπεδώσουμε;
  • Ενώ η Δύση κινεί με ταχύτητα τις διαδικασίες για αποστολή περισσότερων όπλων ακόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ανεκδιήγητος ισοϋψής του, Μεντβέντεβ, κλιμακώνουν τη ρητορική τους, ενημερώνοντας ότι “αν κάποιος σκοπεύει να παρέμβει πιο δραστικά στην τρέχουσα κατάσταση, πρέπει να γνωρίζει ότι η ρωσική απάντηση θα είναι και άμεση και βίαιη, με όλα τα μέσα που διαθέτει η Ρωσία… με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται…
  • Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα  -στα δικά μου μάτια, αμφιβάλλω σφόδρα για την ικανότητα του Βλαδίμηρου να διατηρήσει μια μακροχρόνια σύγκρουση, καθώς τα αποθέματά του αρχίζουν να εξαντλούνται. Θεωρώ λοιπόν, πως η πιθανότητα είναι υπαρκτή να χρησιμοποιήσει μικρά τακτικά πυρηνικά όπλα, αν ζοριστεί πολύ και χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες! 
  • Υπάρχει όμως, ένα… “όμως”… Ο Πούτιν γνωρίζει καλά, πως ένας πόλεμος με χρήση πυρηνικών, είναι αρκετά πολύπλοκος και εάν τον βάλει στο τραπέζι και δεν καταφέρει να εξαϋλώνει το ΝΑΤΟ, τότε, η μόνη που θα εξαΰλωθεί  είναι η Ρωσία… Σε αυτό ακριβώς το σημείο σταματά κάθε σκέψη για χρήση στρατηγικών πυρηνικών όπλων… εκτός βέβαια αν αλλάξουν κάποια δεδομένα και παράμετροι αυτού του παράλογου θεάτρου, που από τη μία όλοι προσδοκούν να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, αλλά από την άλλη, κάνουν τα πάντα για να συνεχιστεί!
  • Σε αυτή τη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που οδήγησε στον δεύτερο πόλεμο εντός της Ευρώπης μετά εκείνον που διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντας και οφθαλμοφανείς κινήσεις που ενέχουν μεγάλους κινδύνους γενίκευσης αυτού του πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες!
  • Υπάρχει μια χώρα του ΝΑΤΟ  -η Τουρκία, που έχει πετύχει να βοηθήσει μέχρι σήμερα τον Πούτιν, να βγει αλώβητος από τα μέτρα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, έχοντας χρησιμοποιήσει τον μανδύα του πονηρού ουδέτερου για να σαμποτάρει κάθε απόπειρα οικονομικού στραγγαλισμού των Ρώσων! Είναι ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν εντός του ΝΑΤΟ…
  • Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Ζελένσκι, ίσως δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που δημιουργεί όταν υπερβάλει! Οι Δυτικοί τον υποστηρίζουν με πολεμικό εξοπλισμό δεκάδων δισεκατομμυρίων και με χιλιάδες εθελοντές που ταξιδεύουν στην Ουκρανία, να σκοτωθούν για χάρη του και σίγουρα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με αυτά με τα οποία πληροφορεί το ΝΑΤΟ! Κάθε του κίνηση και κάθε ανακρίβεια ή υπερβολή που εκστομίζει, μπορεί αχρείαστα να εμπλέξει τη Δύση ενεργά στον πόλεμο που διεξάγει η χώρα του ενάντια  στη ρωσική εισβολή! 
  • Δεν μπορώ να γνωρίζω αν πρόκειται για Ουκρανική προβοκάτσια ή ανόητος λάθος-υπολογισμός, ο πύραυλος S-300 που έσκασε στην Πολωνία και λίγο έλειψε να ενεργοποιήσει το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ για επίθεση στην επικράτειά του!
  • Το τραγικό της υπόθεσης είναι, πως ο Ουκρανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του ακόμα επιμένουν στο επικίνδυνο αφήγημά, πως ο συγκεκριμένος πύραυλος ήταν ρωσικός και η εκτόξευσή του ήταν εσκεμμένη! Τι προσδοκούν άραγε από αυτή την εμμονή στις ανακρίβειες, τις οποίες ευτυχώς για εμάς, το ΝΑΤΟ δεν υιοθετεί! Απ’ ότι φαίνεται, ο ουκρανός πρόεδρος παρά λίγο να υποκινήσει έναν πιο γενικευμένο πόλεμο και σε ένα πόλεμο η παραπληροφόρηση έχει επιτυχία ως σχέδιό, αφού πρώτα παρουσιαστεί ή επινοηθεί ένα πρώτο θύμα στην λάθος πλευρά!
  • Η εμμονή αυτή των Ουκρανών που όντως πασχίζουν με νύχια και με δόντια να προστατεύσουν την πατρίδα τους, θα μπορούσε να εμπλέξει την Ευρώπη ολόκληρη, όπου από την Ισλανδία μέχρι τις Βαλτικές χώρες και την Ελλάδα θα εκτοξεύονταν πύραυλοι κατά της Ρωσίας και θα δέχονταν τους αντίστοιχους στο έδαφός τους!
  • Η συμπεριφορά του είναι λίγο ατομιστική θα έλεγε κανείς! Αντί να αισθάνεται υπόχρεος, ως προς το γεγονός, πως η Δύση υποστηρίζει τη χώρα του, στη μάχη που δίνει και από στρατιωτική παρανυχίδα, μετέτρεψε την Ουκρανία σε πολεμική μηχανή, αντί να ευχαριστεί τη Δύση που κρυώνει για χάρη του και οι πολίτες της υποφέρουν από την ακρίβεια, αρκετές φορές κουνάει το δάχτυλο και απαιτεί νέες παράλογες απαιτήσεις!
  • Τι ακριβώς κάνει η Ελλάδα; Έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και καλά έκανε, τη στιγμή που έχει επιλέξει να βρίσκεται με τα δύο πόδια στο δυτικό στρατόπεδο! Μέχρι εδώ όλα καλά… Δεν θα έπρεπε όμως να ξεχνά το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία, στο οποίο συμμετέχει έμμεσα προς το παρόν και η Ουκρανία, μη λαμβάνοντας υπ’ όψη, πως η χώρα μας της συμπαραστάθηκε στον υπερθετικό βαθμό στέλνοντας δωρεάν πολεμικό υλικό, ενώ οι Τούρκοι πληρώθηκαν αδρά για να της πουλήσουν τα περίφημα drones! Το ευχαριστώ της Ουκρανίας προς την Ελλάδα είναι να ευχαριστεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί την Τουρκία, η οποία σαμποτάρει όποια δυτικά μέτρα κατά της Ρωσίας, για ακόμα μια φορά θησαυρίζονταν εις βάρος των ανόητων δυτικών, αλλά και έχει συμφωνήσει με την Τουρκία για συμπαραγωγή των Bayraktar, που θα κάποια στιγμή ίσως στραφούν κατά της Ελλάδος, όπως και ότι έχει υπογράψει δέσμευση να προμηθεύσει με κινητήρες ελικοπτέρων την Τουρκία, για να την ενδυναμώσει εις βάρος πάλι της Ελλάδος!
  • Πείτε μου μόνο έναν λόγο, που η Ουκρανία πρέπει να γίνει δεκτή από την Ελλάδα στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, για να δημιουργήσει μέτωπο εναντίον μας; Εμείς γιατί δεν το διαπραγματευόμαστε, αλήθεια; Ποια ελληνική κυβέρνηση θα την δεχθεί στη Δύση… χωρίς προϋποθέσεις τη στιγμή που διαθέτει το μέγα όπλο του βέτο
  • Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην φαίνεται, αλλά αν γίνει το εγκληματικό αυτό λάθος, θα το βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια, με μια Ουκρανία να μπλοκάρει ίσως κάθε ψήφισμα εις βάρος της Τουρκίας του Ερντογάν η όποιου άλλου Τούρκου προέδρου… πάλι εις βάρος της χώρας μας! Και βέβαια οι Έλληνες λένε ναι στην ένταξη της Ουκρανίας στη Δύση, αλλά σίγουρα χωρίς αυτό να στρέφεται κατά των συμφερόντων της χώρας μας… Ας γίνουμε λίγο πιο υποψιασμένοι και ας προφυλάξουμε τα νώτα μας!

Σχετικά τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις όποιες προεκτάσεις του, ένα είναι βέβαιο, το οποίο πρέπει να αντιληφθούν όλοι: “μόνο οι νεκροί θα δουν το τέλος αυτού του πολέμου, όπως και κάθε πολέμου! Οι υπόλοιποι που θα επιβιώσουν, στη συνέχεια θα βιώσουν το μεγαλείο των συνεπειών του!”.

Σχετικά Άρθρα

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

Τελευταία Άρθρα

spot_img