22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΘεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου –...

Θεοδωρικάκος για «Κιβωτό του Κόσμου»: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου – Προανήγγειλε «εξελίξεις» από τη δικαστική έρευνα

Ημερομηνία:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα του διεξοδικού οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιείται από την Οικονομική Αστυνομία στην  Κιβωτό του Κόσμου και να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές, γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Βλέπετε ότι εδώ αυτή τη στιγμή υπάρχει έρευνα σε βάρος ενός ιερωμένου που είναι στη Κιβωτό, αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από τη πλευρά της δικαστικής έρευνας», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Αυτό που μπορώ να σας πω ότι η Αστυνομία έχει παραδώσει τη δικογραφία στην εισαγγελική Αρχή αλά ταυτόχρονα η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα, ποινική έρευνα και τα πορίσματά της επίσης θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν για το τι έχουν γίνει τα τεράστια ποσά τα οποία έχουν εισρεύσει στην Κιβωτό, διότι, όλος ο κόσμος και επίσημοι παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες έχουμε στηρίξει τη προσπάθεια της Κιβωτού, έχουν δοθεί τεράστια ποσά, έχει επενδυθεί μία μεγάλη υπόθεση εκεί πέρα.

Όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, θέλω για αυτό να μην υπάρχει κανένας που να έχει αμφιβολία, δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεράνω του νόμου, και ούτε υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Με απόλυτη αυστηρότητα και διαφάνεια θα δοθούν όλα τα στοιχεία και η δικαστική και η αστυνομική έρευνα θα ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα πάνε όλες στη Δικαιοσύνη για να κριθούν. Δεν πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση είναι εύκολο να αποκρυβούν στοιχεία, χωρίς κανείς να αποκλείει τίποτα. Αυτό που επαναλαμβάνω όμως είναι ότι η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και η Οικονομική Αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο και ο νόμος θα εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ιερωμένος, ο νόμος αφορά τους πάντες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη.

Σχετικά Άρθρα

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img