17.4 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΔήμου Σαρωνικού: Δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις  για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη...

Δήμου Σαρωνικού: Δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις  για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών»

Ημερομηνία:

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις που με την επιτυχία τους και το ξεχωριστό ενδιαφέρον του κόσμου έδωσαν το στίγμα ότι η ελληνική κοινωνία είναι πλέον ευαισθητοποιημένη σε θέματα έμφυλης βίας, διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Σαρωνικού με  αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών», ύστερα από πρωτοβουλία της προέδρου Δήμητρας Ράπτη.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 19.30, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Ενημερώνομαι, Ζητώ βοήθεια, Απελευθερώνομαι». Την εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ειδικοί γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι και δικηγόροι, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου που απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Γαλάνης και Κώστας Γκίκας, η επικεφαλής της ΕΝΠΕ για θέματα ισότητας Φωτεινή Βρύνα, ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, η πρώην ΓΓ Ισότητας Βάσω Κόλλια κ.α. Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η αναγκαιότητα δημιουργίας συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Ανατολική Αττική. Η Επιτροπή Ισότητας αποφάσισε να προωθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τη δημιουργία του εν λόγω κέντρου, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί προς έγκριση στους υπόλοιπους δήμους της περιοχής.

«Το μήνυμα σήμερα προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας είναι να μη σιωπούν και να καταγγέλλουν στις αρχές την κακοποίησή τους. Το μήνυμα προς την κοινωνία είναι να μη γυρνά την πλάτη, αλλά ενεργητικά και ενθαρρυντικά να αναλαμβάνει ρόλο διαρρηγνύοντας τη σιωπή. Το μήνυμα προς την Πολιτεία είναι Δικαιοσύνη Παντού! Με ένα θεσμικό πλαίσιο υποστηρικτικό, δίκαιο και προστατευτικό απέναντι στα θύματα της έμφυλης βίας. Καμία Γυναίκα Μόνη! Είναι κοινωνική επιταγή!» ανάφερε ο Πέτρος Φιλίππου στον χαιρετισμό του.

 

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 19.30, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου  εκδήλωση με τίτλο: «Τέχνη: Το θεραπευτικό μονοπάτι της γυναικείας ψυχής». Η βραδιά συμπεριλάμβανε συναυλία από το μουσικό σχήμα Musica del Cuore με τον πιανίστα Neville Jason Fahy, καλλιτεχνικό σύμβουλο στο Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου “Μαρία Κάλλας”, και την λυρική Ιταλίδα σοπράνο Antonella Orefice.  Παρουσίαζε η συγγραφέας Ματίνα Καρελιώτη. Επίσης, απονεμήθηκαν έπαινοι στις «Γυναίκες συγγραφείς» του δήμου Σαρωνικού και παρουσιάστηκε η εικαστική παρέμβαση της Στέλλας Ευγένα που περιλάμβανε προβολή καλλιτεχνικών δημιουργιών μέσω προτζεκτορα και έκθεση έργων της.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Δήμητρα Ράπτη, ανέφερε στον χαιρετισμό της: «Μέσα στα 2,5 χρόνια που δουλεύουμε με τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα δράσεις που προάγουν την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλλου. Συνεχίζουμε τα βήματα προς την ενημέρωση, την αφύπνιση και τέλος την εξάλειψη του φαινομένου της γυναικείας κακοποίησης μέσα από διαρκή πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση. Στόχος μας η δημιουργία του συμβουλευτικού κέντρου για τις κακοποιημένες γυναίκες στην Αν. Αττική. Στόχος μας να πορευτούμε όλοι μαζί για μια κοινωνία χωρίς έμφυλη βία. Με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε».

 

Σχετικά Άρθρα

Ρομποτική χειρουργική τεχνική  για καρκίνο του πνεύμονα στο Metropolitan General

Οι πνεύμονες αποτελούνται από τμήματα τα οποία ονομάζονται λοβοί....

Τελευταία Άρθρα

spot_img