21.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδα50χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός στο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο...

50χρονος από τη Λάρισα ο νεκρός στο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία. Τρεις σοβαρά τραυματίες

Ημερομηνία:

Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι. Μόλις έφτασαν στο κέντρο, ο οδηγός δεν είδε τη σήμανση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην πινακίδα. Από την σφοδρή πρόσκρουση έχασε την ζωή του ένας επιβάτης και 24 τραυματίστηκαν.  Ο άνδρας που κατέληξε είναι 50 ετών με καταγωγή από τη Λάρισα και το όνομά του είναι Νικόλαος Χλόπτσιος.

Τρεις σοβαρά τραυματίες – Επιστρέφουν αεροπορικώς 16 ταξιδιώτες

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι δύο είναι γυναικες και ένας είναι άνδρας. Όσον αφορά για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες, 16 αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα αεροπορικώς και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο Βουκουρέστι καθώς έχουν δικούς τους ανθρώπους στο νοσοκομείο. 

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 47 άτομα, ξεκίνησε από τον Βόλο, πήρε κόσμο από την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έξι άτομα πήρε από τον Βόλο, 22 από την Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Ρουμάνο ομόλογό του και τον ευχαρίστησε για την άμεση κινητοποίηση των ρουμανικών αρχών. Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε και με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img