18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΕκπαιδευτικό παιχνίδι ζωής για την οδική ασφάλεια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα,...

Εκπαιδευτικό παιχνίδι ζωής για την οδική ασφάλεια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής

Ημερομηνία:

Εκπαιδευτική επίσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια των παιδιών  πραγματοποίησε η Τροχαία  Αγίας Παρασκευής (Β´Τ.Τ ΒΟΡ/ΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.

Στελέχη της τροχαίας επισκέφθηκαν  το 1ο δημοτικό σχολείο Γέρακα μετά από πρόσκληση του Διευθυντή,
προκειμένου να  πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα την οδική ασφάλεια.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν θερμά τους συναδέρφους που με αμεσότητα,παιχνίδι και θετική ενέργεια πραγματοποίησαν το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής σε πέντε (5) τμήματα της Ά και Δ´ τάξης Δημοτικού.

Άλλωστε ενόψει  των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ,ουσιαστικά έκαναν το καλύτερο δώρο στα παιδιά μαθαίνοντας να κυκλοφορούν σωστά και ασφαλή :

Διάσχιση της οδού από την πεζοδιάβαση

Λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών

Κατανόηση των πινακίδων σήμανσης

Χώροι στάθμευσης για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ασφαλή κυκλοφορία  με το ποδήλατο,απαραίτητος εξοπλισμός

Χρήση της ζώνης ασφαλείας και του προστατευτικού κράνους.

Ασφαλή κυκλοφορία και συμπεριφορά στα Μ.Μ.Μ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής είναι αρωγός πάντα σε τέτοιες θετικές ενέργειες που βοηθούν και προάγουν την συνεργασία μεταξύ φορέων και αναπτύσσουν
την εμπιστοσύνη μεταξύ των ενστόλων  και της κοινωνίας . Επίσης χαιρόμαστε που οι συνάδελφοι μέλη της Ένωσης μας, ανάμεσα τους και ο Αν.Γεν.Γραμματέας ΑΡΧ.Αποστολόπουλος Δημήτριος, απέσπασαν θετικά σχόλια από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν υπό την αιγίδα μας, αφού η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια είναι ένα στοίχημα διαρκείας.
Στο τέλος της παρουσίασης, ζητήθηκε από τους μαθητές της Δ´ τάξεως,να γράψουν σε πίνακα αυτό που τους κέντρισε το ενδιαφέρον.Τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά και επιβεβαιώνεται ότι μπορούμε να ποντάρουμε στη νέα γενιά. <<Ο σωστός ενήλικας οδηγός είναι ο σωστά εκπαιδευμένος ανήλικος!>>.
Επίσης διανεμήθηκε τετράδιο δραστηριοτήτων για την οδική ασφάλεια, της συνεργασίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας με τη Playmobil Hellas.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img