21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΕπιτέλους - τέλος(!) ο καθημερινός Γολγοθάς δεκάδων μαθητών από Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη....

Επιτέλους – τέλος(!) ο καθημερινός Γολγοθάς δεκάδων μαθητών από Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη. Βρέθηκε λύση για την μεταφορά τους στο ΕΠΑΛ Κορωπίου

Ημερομηνία:

Βρέθηκε τελικά λύση για την καθημερινή μετακίνηση δεκάδων μαθητών από το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη προς το ΕΠΑΛ Κορωπίου. Ένα χρόνιο πρόβλημα που δημιουργούσε τεράστια προβλήματα σε δεκάδες οικογένειες στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής καθώς τα παιδιά τους στοιβάζονταν καθημερινά σαν σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στην καλύτερη περίπτωση, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο ΕΠΑΛ Κορωπίου, ή να πάνε και να επιστρέψουν με τα πόδια στη χειρότερη.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια ταλαιπωρίας και κυρίως έκθεσης των παιδιών σε συνεχή κίνδυνο για να πρυτανεύσει η λογική και να εξευρεθεί επιτέλους λύση με την δρομολόγηση τουριστικού λεωφορείου το οποίο θα ακολουθεί ολόκληρη την διαδρομή από Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι και Βραυρώνα μέχρι και το σχολείο των μαθητών στο Κορωπί.  Το πρόβλημα αναδείχθηκε και έγινε εκτενές ρεπορτάζ στην εκπομπή του MEGA “Κοινωνία Ώρα Mega” κινητοποιώντας ενεργούς πολίτες του Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη οι οποίοι με πιέσεις και παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.  

Η ανακοίνωση που προκάλεσε ανακούφιση σε γονείς και μαθητές γνωστοποιήθηκε από την διεύθυνση του ΕΠΑΛ μόλις χθες, το απόγευμα της Δευτέρας:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους. Σας ενημερώνουμε έγινε αλλαγή στις αναθέσεις των μεταφορών των μαθητών μας από την Περιφέρεια. Ως εκ τούτου αύριο Τρίτη 10/01/2023 οι μαθητές μας από Αυλάκι-Πόρτο Ράφτη θα μεταφέρονται από και προς το σχολείο με το πούλμαν της εταιρείας Τσόκας “χρυσό”. Το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Βραυρώνα και θα ακολουθεί τη διαδρομή-στάσεις: Βραυρώνα-Αυλάκι-Πλατεία Γέγου- Οδός Παπαδημητρίου και Ιωάννου Πρίφτη-Λεωφόρος Αθηνών-Λεωφόρος Μαρκοπούλου Κορωπίου-Σχολείο. Ώρα αναχώρησης 07:30 π.μ. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους μαθητές μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Καλό βράδυ. Με εκτίμηση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΕ83»

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img