23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Ποτέ δεν θα συνυπάρξουμε με την Τουρκιά!!!” Του Θοδωρή Γιάνναρου 

“Ποτέ δεν θα συνυπάρξουμε με την Τουρκιά!!!” Του Θοδωρή Γιάνναρου 

Ημερομηνία:

“Ένα κατηγορηματικό “ΟΧΙ” που προκύπτει μέσα από μια βαθιά ιστορική πεποίθηση, είναι πολύ πιο μεγαλειώδες και σίγουρα πολύ πιο ανώτερο από ένα “ΝΑΙ” που ψελλίζεται για να ευχαριστήσει κάποιους  ή, ακόμα χειρότερα, προκειμένου να αποφύγει κάποιες δύσκολες ατραπούς!”.

Άλλαξε πλέον η χρονιά και διανύουμε ήδη τα πρώτα βήματα στις παρυφές της νέας  -του 2023, μέσα από περίεργες και θα ‘λεγε κανείς, πρωτόγνωρες και επικίνδυνες συγκυρίες, που πρέπει να διαχειριστούμε  -δεν είναι απλά τα πράγματα, ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί, μετά από αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων επί κάμποσες δεκαετίες και ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, όπου καταφέραμε να απενεργοποιήσουμε παντελώς την πολεμική βιομηχανία της χώρας και να απαξιώσουμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων, μέσω μιας ανεπίτρεπτης απραξίας, όπου επί της ουσίας δεν αγοράστηκε ούτε σφαίρα, δεν μελετήθηκε από ελληνικά μυαλά…  ούτε κατασκευάστηκε κάτι σημαντικό από ντόπια χέρια

Δεν θα ήταν ως εκ τούτου λάθος  -το αντίθετο μάλιστα θα έλεγε κάποιος, ως έναυσμα στη νέα χρονιά που μπήκε,  να προχωρούσαμε σε έναν απολογισμό με συγκεκριμένη… ή μάλλον με μια και μοναδική θεματολογία: “…που βρίσκονταν πριν η Ελλάδα και που βρίσκεται τώρα και ακριβώς το ίδιο να κάνουμε και με την… πρώην Τουρκία και νυν Ερντογανιστάν!”. Όχι μόνο πρέπει να γυρίσουμε το κλειδί, αλλά είναι ζωτικής πλέον σημασίας, να αλλάξουμε και την κλειδαριά στη χώρα!

Το 2022 ήταν μια χρονιά όπου το γειτονικό μας κατοχικό κράτος έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, χωρίς όμως να μπορεί να κρύψει τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες και τις φοβίες του! Ακόμα και την ώρα της δύσης της προηγούμενης χρονιάς, το ανθρωποειδές με την ονομασία Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σκέφθηκε να υποδεχθεί τον νέο χρόνο απειλώντας εκ νέου την Ελλάδα, όπως πολλοί συνάδελφοι του -ακόμα και ο ίδιος ο δικτάτορας της γείτονος, Ερντογάν είχαν πράξει τον τελευταίο καιρό: πως μια πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων ή/και του εναερίου χώρου από μέρους μας… έστω και κατά ένα μίλι… όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά ακόμα και στην Κρήτη θα ήταν αιτία πολέμου! Το “casus belli” λοιπόν των γειτόνων μας εξ’ Ανατολών, θα μας συνοδεύει και στη νέα χρονιά, όπως και στο διηνεκές, εκτός αν η Ελλάς το θρυμματίσει ως προοπτική, με το 2022 να αποτελεί τη χρονιά εκείνη, όπου οι ελπίδες και οι προτροπές κάποιων επικίνδυνων ανόητων εντός των τειχών, ότι δήθεν, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί με τους απέναντι σε αυτό τον γεωγραφικό χώρο, να τα βρούμε μαζί τους για να συνυπάρχουμε αγκαλιασμένοι…  και γενικά τέτοιες ονειρικές ανοησίες, έπεσαν στα βράχια του παράλογου και εξαϋλώθηκαν, με τον γκρίζο καπνό της ηττοπαθούς παραπληροφόρησης να έχει πια διαλυθεί, αφήνοντας τον ορίζοντα καθαρό και τα μάτια να παρακολουθούσαν ανεπηρέαστα και να βλέπουν ξεκάθαρα και με αποφασιστικότητα όλα αυτά που καθημερινά συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας!

Στο 2023 θα είμαστε ευτυχώς, ελεύθεροι ψευδαισθήσεων και φρούδων ελπίδων! Ας θεωρήσουμε λοιπόν, πως αφήσαμε πίσω μας το κακό παρελθόν  και είμαστε σε θέση να ατενίζουμε διαφορετικά το μέλλον… χωρίς παρωπίδες και κοντόφθαλμα αριστερίστικα πλαίσια και ηττοπαθή δόγματα!

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να διέπραξε αρκετά και σοβαρά λάθη σε άλλους τομείς, αλλά στην εξωτερική πολιτική και τους εξοπλισμούς των ενόπλων μας δυνάμεων  κατάφερε πολλά πράγματα ειδικά στον πρώτο τομέα -τη διεθνή διπλωματία: για πρώτη φορά οι απέναντι βρίσκονται πίσω μας παλεύοντας να ακολουθήσουν! Η Ελλάς κατάφερε και υπέγραψε ισχυρές συμμαχίες -κάποιες εκ των οποίων με αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή, ενώ από την άλλη, η αποτρεπτική μας ισχύς και η υπεροχή είναι πλέον ξεκάθαρες τόσο στον αέρα, όσο και στη θάλασσα και την ξηρά! Και στους δύο τομείς έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και όλοι πρέπει να το αναγνωρίσουμε, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής προτίμησης! Η Ελλάδα σε αυτούς τους δύο τομείς μεταμορφώθηκε ριζικά και η μεταμόρφωση συνεχίζεται! Απειλές εκείνοι… Αποτρεπτική ισχύ εμείς!!!

Οι Έλληνες επιτέλους συνειδητοποίησαν, πως, “…ο συμβιβασμός είναι σχετικά καλή ως βραχυπρόθεσμη ομπρέλα, αλλά κάκιστη για μόνιμη στέγη μέσο-μακροπρόθεσμα”… και αυτό ευτυχώς είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα  -πρέπει όλοι να το αναγνωρίσουνε, παρά το γεγονός, ότι έγινε μετά από αρκετή αργοπορία και ραστώνη εφησυχασμού!… Αντιληφθήκαμε ευτυχώς, πως… “σε περίπτωση που συμβιβαστείς για λιγότερα από όσα δικαιούσαι και απ’ όσα αξίζεις, εισπράττεις πάντα λιγότερα από όσα συμβιβάστηκες!”. Επιτέλους, αντιληφθήκαμε ως Έλληνες, ότι δεν πρέπει ποτέ να προδίδουμε τις αρχές μας και ότι πρέπει να κατανοήσουμε, πως δεν θα είμαστε σε θέση να τηρούμε τις αρχές μας παρά μόνο αν φροντίσουμε να επιβιώσουμε χωρίς συμβιβασμούς και υποτέλεια, με τα δύο αυτά τελευταία να αποτελούν το εισιτήριο πρώτης θέσης…  για την κόλαση, αν τα παραβλέψουμε!

Αυτά που οι απέναντι υποστηρίζουν ξεκάθαρα πλέον, δεν είναι απλά μια επιθετική ρητορική, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα, πως αυτό που επιδιώξουν δεν είναι άλλο από την κατάργηση της εθνικής μας υπόστασης  μέσω εξαΰλωσης της κυριαρχίας μας στον δικό μας ζωτικό χώρο! Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε κάτι τώρα, παρά την σωρευμένη αδράνεια δεκαετιών που δύσκολα αλλάζει, όπου η πολιτική της κότας, δηλαδή του συνεχούς κατευνασμού των απέναντι, μας οδήγησε να φθάσουμε ως εδώ που βρεθήκαμε και ο προαιώνιος μας εχθρός να δείχνει πως δεν θεωρεί πλέον την Ελλάδα… συντεταγμένο κράτος με κυριαρχικά δικαιώματα και το οποίο δεν δικαιούται να υφίσταται αυτόνομο και μάλιστα με νησιωτικά εδάφη κάτω απ’ τη μύτη του, όπως ισχυρίζεται!… (sic).

Η Ελλάς πρέπει να κάνει όλα αυτά που μέχρι σήμερα δεν έκανε και απ’ ότι φαίνεται έχει ξεκινήσει και τα κάνει γρήγορα, έχοντας πλέον  βάλει κανόνες και αποδομώντας τα ευήκοα όντα εντός της χώρας,  που υποστήριζαν σθεναρά την αποδοχή μέσω διαπραγματεύσεων της πολιτικής των απέναντι εις βάρος μας… αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα και ήταν έτοιμοι για νέες Πρέσπες και υφαρπαγή από τους νέο-ισλαμιστές της γείτονος, διεθνώς αναγνωρισμένου ελληνικού ζωτικού χώρου αυτή τη φορά!

Οι Ερντογανίστες λοιπόν ισχυρίζονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη πως η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της στα 12 μίλια -ούτε καν στην Κρήτη, πράξη που ήδη έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εκείνο της Θάλασσας. κάτι όμως το οποίο το Ερντογανιστάν αρνείται κατά παράβαση κάθε κανόνα λογικής, να αποδεχθεί, συνεχίζοντας το φρικτό αλύχτισμα… του ισλαμικού Εξώκοσμου!

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο -ούτε καν η Ρωσία του Πούτιν ή η Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, που να έχει τέτοιες παρανοϊκές αξιώσεις όπως το Ερντογανιστάν αναφορικά με την Ελλάδα, το οποίο έχει εφεύρει μια δική του παράλογη και απολύτως μη αποδεχτή από το σύνολο των πολιτισμένων  χωρών του πλανήτη, λογική! 

Το Ερντογανιστάν είναι μια τερατώδης σε μέγεθος εγκληματική οργάνωση, που απειλεί με αιματοκύλισμα μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή, εκτός από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και η οποίος εκτείνεται σε τρεις ηπείρους! Εμείς ως Ελλάς, δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλους να συνετίσουν αυτό το Ερντογανικό τερατούργημα! Μόνοι μας πρέπει να το σταματήσουμε σε όσα αφορούν σε εμάς! Ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχει ο παγκόσμιος σερίφης που θα αναλάμβανε να διευθετήσει τέτοιες υποθέσεις! Πρέπει να αντιληφθούμε, πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν τέτοιο πόλεμο, που αν και μάλλον… ποτέ δεν θα τον αποτολμήσουν οι απέναντι, εν τούτοις… ποτέ μη λες ποτέ! 

Μόνοι μας θα πρέπει να λύσουμε τον Γόρδιο Δεσμό, που…  οι ίδιοι με τα χεράκια μας δημιουργήσαμε… φοβούμενοι τους λύκους απέναντι! Το παραμύθι δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως τα τελευταία 30 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, μας κουνούσαν το δάχτυλο οι απέναντι… απειλώντας μας με πόλεμο και εμείς κάναμε ως γνωστόν… την κότα, λέγαμε “ok sir!” και το δικαίωμα μας για μονομερή επέκταση στα 12 μίλια καταχωνιάζονταν στις καλένδες και το υποθετικό μέλλον… εάν δηλαδή, εφ’ όσον και… όταν…  κάποια αδιευκρίνιστη χρονικά στιγμή…

Πρέπει να μπει φρένο στο Ερντογανιστάν και μάλιστα Χθες! Δεν μπορούν να μας απειλούν με πόλεμο για τα 12 μίλια και εμείς εδώ να υπακούμε! Αν αυτός ο αμανές συνεχιστεί και οι απέναντι εμπεδώσουν πως είμαστε όντως πουλερικά, θα κλιμακώσουν και θα αρχίσουν να μας απειλούν με πόλεμο και για άλλα πράγματα, όπως Θράκη, αποστρατικοποίηση νησιών, βραχονησίδες, εξόρυξη υδρογονανθράκων και πολλά άλλα  -έχουν πολλά στην ατζέντα τους γραμμένα! Συνεπώς δεν πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στο αφήγημα πως η Ε.Ε. θα υπερασπιστεί τα νοτιοανατολικά της σύνορα  -δηλαδή τα ελληνικά σύνορα! Ούτε η Ε.Ε., ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε κανένας άλλος θα μας βοηθήσει αν μόνοι μας δεν φροντίσουμε να φρενάρουμε αποτρεπτικά τις ονειρώξεις των γειτόνων μας απέναντι!

Έχουμε σημαντική υπεροχή στον αέρα, που στο κοντινό μέλλον θα γίνει συντριπτική, αρκεί να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα! Όχι για να κάνουμε πόλεμο, αλλά για να τον αποτρέψουμε!

Μέχρι χθες διαθέταμε ενισχυμένο το ελάττωμα, όταν υπήρχε νηνεμία, να πιστεύουμε πως δεν θα έρθει ποτέ καταιγίδα! Με αυτή την φιλοσοφία, ούτε για πιθανό πόλεμο προετοιμαζόσασταν, ούτε υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα για αποτροπή!

Τώρα κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει! Νοικοκυρεύουμε τις ένοπλες δυνάμεις, εξοπλιζόμαστε δυναμικά και πλέον μάλλον μπορούμε. Ελπίζω βέβαια να υπάρξει και η ανάλογη πολιτική βούληση που θα τερματίσει την πολιτική της υποτέλειας… ή με άλλα λόγια, την πολιτική της κότας!

 

Σχετικά Άρθρα

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

Τελευταία Άρθρα

spot_img