17.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣαρωνικός: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του...

Σαρωνικός: Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου

Ημερομηνία:

Τα ψεύδη της μείζονος αντιπολίτευσης και τα πραγματικά στοιχεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Ιανουαρίου 2023 το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σαρωνικού αφού προηγουμένως είχαν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες, κυρίως δε, η έγκρισή του από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Η προαποφασισμένη αποχώρηση όσων συμβούλων έχουν απομείνει στην παράταξη του κου. Γ. Σωφρόνη (6 μόνο ήταν παρόντες), έγινε γιατί αδυνατούσαν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα στη σημερινή πραγματικότητα. Έχουν από καιρό επενδύσει στη δήθεν «οικονομική κατάρρευση» του δήμου και δεν είχαν τι να αντιπαραβάλουν στο γεγονός ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει ταμειακό υπόλοιπο 9 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ.

Και αυτό μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας (που σημαίνει αυτόματα διπλασιασμό κόστους καυσίμων, διπλασιασμό ενεργειακού κόστους, αύξηση λειτουργικών δαπανών κλπ). Ο δήμος έχει ανταποκριθεί σε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του κι έχει ένα εύρωστο ταμείο.

Ο κος. Σωφρόνης δεν είχε τι να αντιπαραθέσει στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, στα ενταγμένα και υλοποιούμενα έργα, προϋπολογισμού άνω των 38 εκατομμυρίων ευρώ (αποχετευτικό δίκτυο της Δ.Ε Καλυβίων, ύδρευση και έργο ομβρίων Σαρωνίδας, ανάπλαση Αναβύσσου-Π. Φώκαιας, ανάπλαση πλατείας Κουβαρά, αποπεράτωση δημοτικού κτιρίου Π. Φώκαιας και ανάπλαση παλαιού Δημοτικού Σχολείου, ανάπλαση πλατείας Λαγονησίου κλπ). Και αυτό γιατί από τη διοίκησή της παράταξής του δεν βρήκαμε ούτε ένα έργο συνεχιζόμενο, εκτός από την υπερτιμολογημένη σύμβαση τοποθέτησης λαμπτήρων LED, αξίας 12 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων ευρώ (!) την οποία επαναδιαπραγματευτήκαμε και μειώσαμε σε 9 εκατομμύρια 900 χιλιάδες, κερδίζοντας 3 εκατομμύρια σε δημοτικό χρήμα.

Δυο μόνο παραδείγματα θα αναφέρουμε σχετικά με τη χρηστή διοίκηση του δήμου μας. Το πρώτο αφορά στην αύξηση των εσόδων στο δημοτικό ταμείο κατά 30%: Από 14 εκατομμύρια που παραλάβαμε το 2019 ανεβάσαμε το ποσό στα 17,5 το 2022, το οποίο και αποτελεί ρεκόρ εσόδων!

Το δεύτερο αφορά στη δημοτική επιχείρηση ΑΔΜΚΕΣ την οποία βρήκαμε καταχρεωμένη, τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και την εξυγιάναμε. Τρανή απόδειξη δε, της χρηστής διοίκησης αποτελεί η διαχείριση του δημοτικού αναψυκτηρίου «Κιόσκι» που ενώ το 2019 παρουσίασε έλλειμμα 4 χιλιάδες ευρώ, το 2022 οι εισπράξεις ανήλθαν σε 305 χιλιάδες ευρώ και το «Κιόσκι» παρουσίασε καθαρό κέρδος 56 χιλιάδες ευρώ! Πως κατόρθωσε η διοίκηση Σωφρόνη να καταστήσει ένα υπερ-κερδοφόρο «φιλέτο» του δήμου ελλειμματικό, είναι απορίας άξιο!

Θα εξυγιάνει, όπως λέει, τον δήμο ο κος. Σωφρόνης ο οποίος στις εκλογές του 2019 δήλωσε εκλογικές δαπάνες μόνο 7 χιλιάδες ευρώ, προκαλώντας θυμηδία ακόμη και σε υποστηρικτές του; Η οικονομία που …δεν κάνετε κε. Σωφρόνη φαίνεται από τα οικονομικά δεδομένα που προαναφέραμε και όχι από τα πλασματικά νούμερα που ανακοινώνετε.  Τον κ. Σωφρόνη δεν τον ενδιαφέρει το συμφέρον του δήμου. Αν τον ενδιέφερε δεν θα διέδιδε ψεύδη περί δήθεν χρεοκοπίας δημιουργώντας ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Πραγματικός του στόχος είναι να δυσχεράνει τη λειτουργία του Δήμου Σαρωνικού.

Αν ο κος. Σωφρόνης είχε ενστάσεις για τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν κατέθεσε εναλλακτικό, όπως ο νόμος του δίνει δικαίωμα; Αυτή θα ήταν ουσιαστική δημοκρατική συμβολή στη διοίκηση και όχι τα ψεύδη που τον συμβουλεύουν να διαδίδει, υπέρ το δέον ακριβοπληρωμένοι συνεργάτες, για δήθεν χρεοκοπία του δήμου.   

Ευχαριστούμε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων καθώς και τους ανεξάρτητους συναδέλφους τους που παρέμειναν στη συζήτηση ακριβώς γιατί ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το μέλλον αυτού του τόπου.

 Από το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img