23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Mα και βέβαια θα υπάρξει κυβέρνηση, βρε ανόητοι…”  Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Mα και βέβαια θα υπάρξει κυβέρνηση, βρε ανόητοι…”  Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Ευτυχία σημαίνει να έχεις όνειρα! Επιτυχία όμως, σημαίνει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα!..”

Έρχονται εκλογές όποτε έρθουν, αν και έχω την εντύπωση, πως ο Απρίλιος έχει “κλειδώσει” οριστικά και το μόνο σίγουρο είναι, πως οι εκλογές δεν έχουν προγραμματιστεί να γίνουν Πρωταπριλιά! Η μόνη περίπτωση για να αλλάξει κάτι, θα είναι λόγω του γεγονότος, πως ο σουλτάνος απέναντι προκήρυξε τις “δικές του” εκλογές για τις 14 Μαΐου… αν και δεν το πιστεύω…

Επίσης βέβαιο είναι, πως οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα… ίσως πιο κρίσιμες από ποτέ, όχι βέβαια, επειδή ο λαός φοβάται μπας και επιστρέψουν τα πεινασμένα ζόμπι της πρώτης φοράς αριστερά, αλλά κυρίως λόγω της κλιμακούμενης απειλής εξ’ Ανατολών!

Είναι από την άλλη πλευρά επίσης γεγονός, πως η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών δεν ενδιαφέρεται σε καμία περίπτωση για τα συμφέροντα των κομμάτων, αλλά κυρίως για το καλό της πατρίδας, για την πρόοδο της χώρας και τη δική τους ζωή, που τα τελευταία χρόνια έχει δυσκολέψει σημαντικά!

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα μας, που τα τελευταία χρόνια  οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι κάτι παραπάνω από τεταμένες, με το κλίμα πιο άσχημο από ποτέ και με τον Ταγγίπ απέναντι να μας κουνάει καθημερινά το δάχτυλο και να απειλεί, πως δήθεν θα  μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, εμείς μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με δημόσιες τοποθετήσεις, βγάζουμε τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σέντρα και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτα.  Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο και ανθελληνικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… που προσπαθεί μάταια να ψελλίσει κάπου κάπου, πως αισθάνεται Έλληνας, να αφήνει βρώμικα και επικίνδυνα για τη χώρα υπονοούμενα, εγκαλώντας  δημοσίως και πιεστικά τον Πρωθυπουργό της χώρας, να απαντήσει με ένα απλό  “ναι” ή “όχι”,  εάν…  ο ίδιος έδωσε εντολή να παρακολουθείται ο  Α/ΓΕΕΘΑ.

Πρέπει δια νόμου και ροπάλου, να αφεθεί  έξω από αυτή την “πολιτική κρεατομηχανή” το στράτευμα και οι θεσμοί. Και ας μην ξεχνούν κάποιοι διληματίες, πως δεν είναι μόνο ο ύπουλος και βρομερός γείτονας εξ’ Ανατολών, αλλά είναι και η αναρχοαυτόνομη αριστερά, που ως άλλης μορφής “μούχλα” αναζητά “ρωγμές” να χρησιμοποιήσει, ώστε να μπορέσει να απλωθεί για δεύτερη φορά στο πολιτικό οικοδόμημα της χώρας και να το μολύνει εκ νέου.

Αυτό το βρώμικο προεκλογικό σκηνικό, όπως φαίνεται, θα είναι στην ημερήσια διάταξη και θα μας συνοδεύσει μέχρι την πρώτη Κυριακή των βουλευτικών εκλογών. Απ’ ότι φαίνεται και σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού της απλής αναλογικής που έφερε άρον άρον το συνονθύλευμα πριν εκδιωχθεί κακήν κακώς από την εξουσία,  η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα είναι μάλλον άπιαστο όνειρο… όχι όμως και η επίτευξη μιας στιβαρής και ρωμαλέας κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό είναι σε τελευταία ανάλυση και η πεμπτουσία αυτού του εκλογικού συστήματος… και εδώ βέβαια πρέπει να τεθεί ένα δεύτερο κρίσιμο ερώτημα.

Για ποιο λόγο άραγε πρέπει η χώρα να ρισκάρει μια επικίνδυνη περίοδο ακυβερνησίας μέσα σε ένα τόσο περίεργο και ρευστό διεθνές περιβάλλον, με τους Τούρκους απέναντι να απειλούν πως θα βομβαρδιζόσουν ακόμα και την Αθήνα;  Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει η κουλτούρα για διαπαραταξιακές συνεργασίες έχει καταρριφθεί ήδη και μάλιστα εδώ και καιρό. Κανείς δεν περίμενε πότε ότι θα βρεθούν στη ίδια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διενεργώντας τότε τεχνητή αναπνοή και δίνοντας το φιλί της ζωής στην χώρα που κατέρρεε… κι όμως συνέβη και ήταν μια άριστη διαπαραταξιακή κυβέρνηση  με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που ήταν ένας από τους καλύτερους πρωθυπουργούς που έχει να επιδείξει η χώρα!

Εάν όντως επιθυμούμε να θεωρούμαστε ως χώρα, ενεργό μέρος ενός ευρωπαϊκού σχήματος, θα πρέπει να συμπεριφερθούμε ανάλογα και όχι ως “κράτος-Μπανανία… ή ως “ κάτι σαν κράτος”…

Για εκείνους που πραγματικά αγαπούν και ενδιαφέρονται για τη χώρα, εμάς δηλαδή τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας, θα θέλαμε, εκτός από κούφιες προεκλογικές κορώνες και ανόητες αρνήσεις επί των πάντων, να αφουγκραστούμε μια σοβαρή και ενωτική φωνή από το ΠΑΣΟΚ, πως θα συνεργαστεί και θα συγκυβερνήσει με το κόμμα εκείνο… με την παράταξη εκείνη, που έχει αποδεδειγμένα δείξει, πως υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος μας. 

Κανένας από εμάς τους απλούς πολίτες, δεν θα συμβάλει στα ανάδελφα και ποταπά όνειρα της ψεύτο-αριστεράς για χάος, ακυβερνησία και αδιέξοδα, κάνοντας τις ελπίδες του εχθρού που παραμονεύει λίγα μέτρα από τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο, πραγματικότητα… αλλά σάμπως αυτό δεν προσδοκούν; Καταστροφή, ανέχεια, δυστυχία, κρανίου τόπους… ακόμα και κουτσουρεμένη πατρίδα, ώστε ν’ αποκτήσουν ξανά λόγο ύπαρξης, για να μας… σώσουν;

Το συνονθύλευμα πρέπει να ηττηθεί ριζικά και να εγκαταλείψει ακόμα και τα έδρανα της βουλής! Ένα τέτοιο μόρφωμα που μεγάλωσε με τον ίδιο πονηρό τρόπο που μεγάλωσε η Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να υφίσταται! Επομένως ας είναι σίγουροι όλοι αυτοί οι πεινασμένοι ή οι εύπιστοι-ανόητοι που στήριξαν την μαύρη περίοδο της πρώτης φοράς αριστερά, πως κυβέρνηση θα υπάρξει χωρίς αυτούς, γιατί όχι και από την πρώτη Κυριακή!

Ευτυχία και χαρωπή διάθεση σημαίνει να έχεις όνειρα! Επιτυχία όμως, σημαίνει να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα!

Ας αφήσουμε το συνονθύλευμα του Αλέξη να απολαμβάνει την ευτυχία των ονείρων του!…

 

Σχετικά Άρθρα

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

Τελευταία Άρθρα

spot_img