18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΚαταδίωξη και χειροπέδες στη συμμορία που λεηλατούσε σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα....

Καταδίωξη και χειροπέδες στη συμμορία που λεηλατούσε σπίτια και καταστήματα στην Αθήνα. Τους έπιασε η ΔΙΑΣ με διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία στα χέρια.

Ημερομηνία:

Πρώτη προτεραιότητα για την αστυνομία ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη της  πενταμελούς συμμορίας των νεαρών Ρομά από την Αλβανία, καθώς εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, λεηλατούσαν ολόκληρες γειτονίες μπουκάροντας τη νύχτα σε σπίτια και καταστήματα για να αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά. Το βράδυ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν δύο από τους αδίστακτους νεαρούς κακοποιούς να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα.

Οι δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης επιχείρησαν να του ελέγξουν με αποτέλεσμα οι δράστες να το βάλουν στα πόδια. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν κλοπιμαία και διαρρηκτικά εργαλεία τα οποία πετούσαν δεξιά και αριστερά την ώρα που έτρεχαν. Μια σακούλα με χρήματα την πέταξαν μάλιστα  σε κάδο απορριμμάτων.  Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν ωστόσο να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες. Ο ένας από τους νεαρούς κακοποιούς είχε μαζί του ακόμη τα γάντια που χρησιμοποιούσε για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα όταν παραβίαζε περιουσίες πολιτών ενώ στις τσέπες του είχαν απομείνει πολλά από τα κέρματα που μόλις είχαν αφαιρέσει από ταμιακή μηχανή καταστήματος στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν κατσαβίδια που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις ενώ αξιωματικοί της  Ασφάλειας εκτιμούν ότι εμπλέκονται σε εκατοντάδες διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κουκάκι, και Ταύρο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων τριών μελών της συμμορίας καθώς τα στοιχεία τους είναι πλέον γνωστά.

Σχετικά Άρθρα

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος...

Σαρωνικός: Σε λειτουργία η Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη, 15325

https://www.youtube.com/watch?v=EiqdH84ZY8k Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η...

Τελευταία Άρθρα

spot_img