24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΗ Εύα Καϊλή, η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών και οι σκαφάτες...

Η Εύα Καϊλή, η ιδιαιτέρα της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών και οι σκαφάτες διακοπές με ιστιοφόρο στο Αιγαίο.

Ημερομηνία:

Τα ταξίδια της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με ιστιοφόρο σε όλη τη Μεσόγειο αποκαλύπτει η ισπανική Es Diario, καθώς σε αυτά συμμετείχε και το «δεξί χέρι» της εκπροσώπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, η Λάουρα Μπαγιαρίν (Laura Ballarín), εν μέσω ερευνών για το σκάνδαλο Qatar Gate.

Οι έρευνες για το Qatar Gate συνεχίζονται και η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακιστέα στις Βρυξέλλες. Αν και έχει αρνηθεί την ανάμειξή της στο σκάνδαλο που έχει ταράξει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν συνεχώς αποκαλύψεις για τη χλιδάτη ζωή που έκανε με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι την περίοδο που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο.

Αυτή τη φορά, η ισπανική Es Diario βγάζει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι μαζί με τη Λάουρα Μπαγιαρίν, το «δεξί χέρι» της εκπροσώπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία (Iratxe García), πάνω σε ιστιοφόρο με το οποίο πιθανότατα γύριζαν όλη τη Μεσόγειο.

Την περίοδο που, σύμφωνα με τις έρευνες, το σκάνδαλο Qatar Gate βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η Μπαγιαρίν ταξίδευε σε ένα ιστιοφόρο μαζί με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αναφέρει η Es Diario.

 

«Την ώρα που η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες, οι τρεις τους έκαναν ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο», γράφει το ρεπορτάζ της Es Diario.

«Η Μπαγιαρίν φωτογραφίζεται επίσης τον Αύγουστο του 2019 με την Εύα Καϊλή στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Η φιλία της με το κατηγορούμενο ζευγάρι για εμπλοκή στο σκάνδαλο επιβεβαιώνεται και από τα ιδιωτικά γεύματα που είχε ο Τζιόρτζι με την Μπαγιαρίν τον Απρίλιο του 2019», προσθέτει η Es Diario.

«Τον Ιούλιο του 2021, η Μπαγιαρίν ποζάρει σε μια βάρκα με τον Τζιόρτζι αφού έχουν αγκυροβολήσει στο παραδεισένιο ελληνικό νησί των Αντίπαξων, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής κρουαζιέρας με το ιστιοφόρο τους στο Ιόνιο Πέλαγος. Άλλωστε, το μότο του Τζιόρτζι είναι “σπίτι βρίσκεσαι εκεί που ρίχνεις άγκυρα”», συμπληρώνει το ισπανικό μέσο.

Όταν η Ιράτσε Γκαρθία έμαθε για την έρευνα, εξέφρασε την έκπληξή της και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες της συνεργάτιδάς της. Αλλά, θα έπρεπε να αποκαλύψει στις Αρχές όλες τις λεπτομέρειες για αυτήν και για τη φιλία της με την Εύα Καϊλή.

Παράλληλα, θα έπρεπε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως: Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η φιλία; Κέρδισε κάτι ο ένας από τον άλλον; Κατάφερε η Εύα Καϊλή να επηρεάσει τη Γκαρθία μέσω της Μπαγιαρίν; Οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι από το 2018, 4 χρόνια δηλαδή πριν αποκαλυφθεί το Qatar Gate, τότε που η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι ασκούσε επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πάντως, αν τελικά αποδειχθεί ότι και η Εύα Καϊλή έπαιρνε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, τότε οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανοίγουν μια άλλη σειρά ερωτημάτων, αναφέρει η Es Diario, όπως: Ποιανού ήταν το ιστιοφόρο; Ποιος οργάνωσε την κρουαζιέρα; Ήταν δώρο;

Το σίγουρο είναι πως, αν και η Λάουρα Μπαγιαρίν δεν έχει κάποια γραφειοκρατική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία της στις φωτογραφίες θα ανοίξει ένα νέο μέτωπο στις έρευνες για το Qatar Gate και την Εύα Καϊλή.

ΠΗΓΗ:  Es Diario

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Τελευταία Άρθρα

spot_img