22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΛαυρεωτική: Κάτι αλλάζει στην Πολιτική Προστασία. Άμεση εκπαίδευση εθελοντών - στελεχών.  Σεμινάρια...

Λαυρεωτική: Κάτι αλλάζει στην Πολιτική Προστασία. Άμεση εκπαίδευση εθελοντών – στελεχών.  Σεμινάρια ενημέρωσης – αυτοπροστασίας στα σχολεία.

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς οργανώνεται πλέον το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, ένας από τους πλέον κρίσιμους όσο και νευραλγικούς μηχανισμούς για την εύρυθμη λειτουργία της ζωής σε Κερατέα – Λαύριο – Άγιο Κωνσταντίνο και δεκάδες οικισμούς.

Σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι η ¨επιστράτευση¨ του Παναγιώτη Φλεβάρη ανώτερου αξιωματικού ε.α. της ΕΛΑΣ με αξιόλογες οργανωτικές ικανότητες λόγω της πολυετούς εμπειρίας του ως επικεφαλής – διοικητής υπηρεσιών της αστυνομίας και με ιδιαίτερη γνώση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της Λαυρεωτικής όσο ελάχιστοι, καθώς διετέλεσε για χρόνια και διοικητής της Τροχαίας Κερατέας.

Τα πρώτα βήματα είναι θετικά καθώς ήδη ο Παναγιώτης Φλεβάρης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα άμισθου Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά σε θέματα πολιτικής προστασίας, έχοντας ως δεξί χέρι τον εμπειρότατο Βαγγέλη Πανάγο και σε στενή συνεργασία με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και καθαριότητας σε Κερατέα και Λαύριο, ξεκινούν την άμεση εκπαίδευση των στελεχών – εθελοντών που στελεχώνουν την Πολιτική Προστασία. Η συμμετοχή των στελεχών – εθελοντών του Δήμου Λαυρεωτικής εντάσσεται στον 6ο κύκλο εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο «ΦΑΡΟΣ» στο  Μαρούσι στις 28-29/1/2023.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί άμεσα ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου η χαρτογράφηση ολόκληρης της Λαυρεωτικής, με τις αντιπυρικές ζώνες, τους δασικούς – αγροτικούς δρόμους καθώς και όλους τους ενεργούς κρουνούς ώστε να μπορούν ταχύτατα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν άμεσα χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και καθυστερήσεις.

Παράλληλα με εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής και σχετική απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, έχει αποσταλεί σχετική ενημέρωση στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για την έναρξη ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων των μαθητών για τους σεισμούς και την πυροπροστασία, από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έμφαση δίνεται και στην απόκτηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπως το όχημα – φορτηγάκι πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ευέλικτο εκχιονιστικό μηχάνημα και ¨αλατιέρα¨ πέρα από τις όποιες άλλες ανάγκες του δήμου θα μπορούσε αυτό να καλύψει.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img